טיפול שורש-ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/11/2008 | 11:07 | מאת: שרונינה

שלום ביתי עברה לפני כ- 2 שנים טיפול שורש וחודש אחרי הוזמנו ל"המשך טיפול". והיום הינה סובלת מדלקת בשן טופלנו באנטיביוטיקה הכאב חלף הגענו לרופא והוא מצידו טוען כי הילדה גדלה !!! האם זו הסיבה לכך שהגענו למצב דלקתי בשן והיה צורך שוב בטיפול שורש שכבר נעשה, האם כל שנה/שנתיים יש צורך לתחזק שן שעברה טיפול שורש. זהו לא טיפול חד פעמי????!!!! העילה ל"גדילה" אצל ביתי הינה עילה מספקת לכך שהיה צורך בטיפול חוזר ו/או שהיה עבודה קלוקלת???? מה דעתך בנושא, אשמח לדעת ???!!! תודה

12/11/2008 | 23:35 | מאת: ד"ר גיא וולק

שרונינה שלום(זה השם בתעודת זהות...?) לפני שנתיים הילדה היתה בת 8, וייתכן ששורשי השן, למרות שהיא כבר בקעה לחלל הפה, עדיין לא סיימו את התפתחותם. לעיתים התהליך מסתיים אחרי 3 שנים מרגע שהשן בקעה. אולי לכך התכוון הרופא. לא ניתן לקבוע שהעבודה לא תקינה בלי לבדוק את הילדה פלוס צילומים עדכניים ועדיף גם מוקדמים יותר, אבל העניין החשוב כאן הוא, לדעתי, לוודא שהילדה מקבלת עכשיו את הטיפול הטוב ביותר, ושנעשה מקסימום המאמץ לשמור על השן בריאה ומתפקדת. ממליץ על בדיקת וטיפול מומחה לטיפולי שורש, וקבלת הסבר והערכת מצב ממנו. בהצלחה

13/11/2008 | 07:44 | מאת: שרונינה

היי! (שם מעניין?!) איך אני כאדם שאינו רופא שיניים ואינני בעלת מושג הכי קטן בתחום יכולה למצוא רופא שניים שאוכל אכן לסמוך עליו (הייתי בקופ"ח) ולדעתי העבודה לא נעשתה כמו שצריך ושלא נדבר על הסכום שגבו ממני (600 ש"ח) שלדעתי אילולי העבודה היתה נעשית ביסודיות יותר ואולי אפילו עם חומרים טובים יותר לא היינו מגיעים למצב הנ"ל הלא כן הדבר ד"ר???!!! אני חושבת כמו שהינך תומך בכך גם כן שהילדה אכן "גדלה" אולי גם העבודה לא נעשתה בצורה הטובה כלומר אי אפשר להוכיח מה הבעיה היתה בטיפול החוזר הזה?!! שאלה: למה טיפול שורש נעשה בשתי פגישות??? תודה

מנהל פורום טיפולי שורש