נגישות
נגישות

טיפול שורש בהריון בסיכון

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/06/2019 | 21:02 | מאת: שירי

שלום! אני בשבוע 22 להריוני, זהו נחשב להריון בסיכון לרעלת ולכן אני צורכת אספירין באופן קבוע, לפני שבוע החלו כאבים שהלכו והתגברו בשן קידמית עליונה, זו שן שנשברה בילדותי וקיימת עליה השלמה, הרופא לא ראה חור חיצוני אך בצילום סטטוס שביצע נראה שהשן מודלקת ואני זקוקה בטיפול שורש. טופלתי במשך שבוע במוקסיפן ונקבע לי טיפול שורש לעוד חודש, אני חוששת שעקב הרגישות שבהריון הדלקת תוסיף ותשוב להכאיב לפני מועד הטיפול ועוד יותר חוששת מסיבוכים שבטיפול שורש ובמיוחד בזמן הריון. שאלותי הן- מה ניתן לעשות כדי להפחית את הסיכוי לסיבוכים אפשריים? האם אאלץ לקחת שוב אנטיביוטיקה אחרי הטיפול הראשוני? האם הסיכוי שהדלקת תשוב להתפשט בחודש הקרוב טרם הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שירי שלום אכן רצוי לטפל כמה שיותר מהר , מחשש שתפתחי שוב כאבים ונפיחות , למרות שלרב אנטיביוטיקה "קונה" יותר מחודש . רוב הסיכויים שלא תצטרכי לקחת אנטיביוטיקה , וגם אם כן אין לה השפעה על העובר . ובכלל יש מעט מאוד דברים בכל תחום רפואת השיניים , שיכולים להיות לפגוע בהריון . כך שאת יכולה להיות רגועה מהבחינה הזאת

30/06/2019 | 21:15 | מאת: שירי

תודה רבה על תשובתך! מאוד מרגיע

מנהל פורום טיפולי שורש