כאבים חזקים מטיפול שורש בשן אחרונה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/02/2019 | 12:04 | מאת: גיא

שלום, לפני כחודש עשיתי טיפול שורש בשן טוחנת אחרונה למטה. מאז יש לי כאבים חזקים מהשן, שבאים והולכים אבל כשהם באים הם מאוד חזקים. אמרו לי שבצילום cbct וגם בצילום רגיל זה נראה בסדר ושאין טעם לעשות חידוש, אבל אני מרגיש שמשהו לא בסדר. יש ימים שמרוב כאב בא לי לעקור אותה. מה עושים?

גיא שלום אכן מטריד . אמנם ישנם אנשים שאצלם תהליך הריפוי ממושך משל אחרים , אך העוצמות שאתה מתאר הן בהחלט חריגות . הייתי מחפשת שן אחרת שעשויה להוות גורם לכאב ואם אין , יש לשקול להתחיל חידוש טיפול שורש , במהלכו יוכנס לתעלות חומר אנטי דלקתי ולראות מה קורה עם הסימפטומים . במקרים בהם הטיפול לא עובד, יש לשקול את עקירת השן . תמיד קיימת אופציה שהשן סדוקה, אבל מלבד כאב אין כל סימפטום אחר בשלבים הראשוניים בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש