כהמשך לשאלתי על רגישות לקור לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

06/02/2019 | 17:30 | מאת: אליה

שלום הייתי אצל האנדודונטית שעשתה לי את הטיפול והיא אמרה לי שזה מהשן הסמוכה מספר 47 והיא אמרה שצריך מספר חודשים שאני אצטרך להשתמש במשחת שיניים לשיניים רגישות כדי שהיא תדע אם צריך טיפול שורש או שלא עכשיו לי זה לא כל כך נשמע האם אצטרך לסבול מספר חודשים כדי לדעת אם צריך טיפול שורש או לא?!

הי אליה אני מבינה את התסכול שלך אבל בהיכרותי את הנושא , קיבלת עצה נבונה . כאשר ישנה רגישות לקר בשן , בגלל סתימה חדשה ועמוקה או בגלל נסיגת חניכיים, הגוף יודע לבנות "קיר חוסם " בין הגירוי החיצוני לבין העצב הרגיש . הוא פשוט צריך את הזמן לכך . בשימוש במשחת שיניים לשיניים רגישות מספיק בדרך כלל חודש לפעמים קצת יותר ,עד שמקבלים ירידה משמעותית בסימפטומים . אם הסימפטומים לא כוברים יהיה בהחלט צורך לבצע טיפול שורש אבל יהיה חבל לבצע טיפול רדיקלי כשניתן לפתור את הבעיה שלך באמצעים שמרניים . תתאזר בסבלות בהצלחה ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש