הצלחה של טיפול שורש ...

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

28/11/2016 | 23:03 | מאת: רבקה

איך היא נמדדת ? האם יש לי עדיין כאב לאחר 5 ימים מטיפול השורש, זה מבשר רעות ? הכאב הוא לא באזור השורש אלא מעלה יותר בלחי... כמו כן נרשם לי שמדובר בשורש עם אנטומיה חריגה. למה הכוונה ? בצילום נראה כי השור ישר לגמרי...

רבקה שלום שנם מספר קריריונים להצלח טיפול כאב 5 ימים אחרי טיפול אינו עדות לכישלון , אפיילו די נורמלי . לעומת זאת כאבים חדשיים אחרי טיפול כבר יכולים להדאיג . מדד נוסף להצלחה הוא צילום המבוצע כחצי שנה אחרי הטיפול , בו אנו רוצים לראות שהדלקת בקצה השורש נעלמה לחלוטין או לפחות החלה להצטמצם . אנטומיה חריגה יכולה להיות כיפוף של שורש ( לא בהכרח תראי אותו בצילום - תלוי באיזה מימד הכיפוף) , ריבוי תעלות בשורש אחד , תעלות מסויידות מאוד שקשה לנקותן ועוד . מקוה שהמצב כבר השתפר הרבה בריאות ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש