דלקת על שן עם טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/10/2018 | 16:54 | מאת: מורן

הי, במהלך בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים נמצא שיש לי דלקת בשן 26. הדלקת אינה כואבת לי כלל! הרופא המליץ לי לבצע חידוש טיפול שורש. האם הדבר נחוץ וזאת מאחר שאין כאב בשן ? והאם הדלקת יכולה להתפשט על כל חלל הפה ? תודה מראש.

הי מורן דלקת לא יכולה להתפשט לכלל הפה או "להדביק" שיניים אחרות. ישנם מקרים, כשהדלקת קטנה וללא כאבים, וכשהמבנה והכתר תקינים ניתן להשאיר את השן ללא טיפול אלא רק לעקוב (לצלם פעם בשנה). אם רואים צמיחה של האזור הדלקתי או מתפתחים כאבים, אז יוזמים טיפול. כאשר הנגע הדלקתי גדול, קיים חשש שצמיחה נוספת שלו תפגע ביציבות השן, והשיניים הסמוכות, תוריד את סיכויי ההצלחה של חידוש טיפול שורש, ובמידה שיצטרכו לעקור לא יהיהמספיק עצם בכדי לבצע שתל. לסיכום, יש מקרים בהם נכון להמתין, יש מקרים בהם נכון להתערב, ההחלטה מתבצעת לאחר בדיקה וצילום והיא אינדיבידואלית פר שן הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש