סתימה עמוקה לפני טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

11/08/2018 | 10:13 | מאת: מאיה

הייתי השבוע בבדיקה שגרתית אצל רופאת שיניים לאחר שנתיים שלא הייתי קודם לכן (כן הייתי אצל שיננית מספר פעמים) ובבדיקה התגלה חור עמוק ונאמר לי שיתכן ואצטרך טיפול שורש. היא שלחה אותי לצילום מיוחד וגם לאחריו האמירה הייתה דומה. בסוף, כיוון שאין לי כאבים/רגישות בשן היא החליטה להתחיל עם סתימה עמוקה ובמידת הצורך לבצע בשלב מתקדם יותר טיפול שורש. אשמח לדעת מה סיכויי ההצלחה של הסתימה והאם היעדר כאבים הם סימן טוב?

מאיה שלום העדר כאבים הוא סימן טוב, אך באופן כללי אין דרך לנבא סיכויים של סתימה עמוקה להצליח. לפעמים זה עובד, ולפעמים השן מגיבה בדלקת וכאב, ואין מנוס מטיפול שורש. בכל מקרה אם הרופא חושב שיש סיכויי שווה לנסות הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש