טיפול שורש בשן קדמית

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

24/12/2007 | 22:36 | מאת: יוסי

איך עושים ט"ש בשן קדמית הרי אין במה לקדוח - השן דקה... לא כמו שיניים טוחנות...? האם טיפול שורש בשן קדמית (חותכת) מחייב כתר ? זה יכול להיות מכוער כי קשה יהיה להתאים בדיוק את הצבע...

24/12/2007 | 23:45 | מאת: ד"ר גיא וולק

יוסי שלום, שאלותיך בוודאי מעניינת גם אחרים, והרי תשובותיי בהתאמה: אין שום בעיה לקדוח, חשוב רק לדייק מאד בכיוון ובמיקום, מכיוון שניתן בקלות ליצור נקב. הטיפול לא תמיד מחייב כתר, תלוי במצב כותרת השן, וזאת בנוסף לכך שהתקנת כתר תכסה על נטיית השן להאפיר אחרי טיפול שורש (למרות ששימוש בחומרים מתקדמים מקטין זאת משמעותית). אין סיבה שהכתר יהיה מכוער אם מתבצעת התאמת צבע נכונה, ובשיניים קדמיות- כאשר המראה כ"כ חשוב, ניתן ואפילו מומלץ להיעזר בטכנאי או מעבדת שיניים הקובעים את צבע החרסינה באמצעות סורק דיגיטלי המספק תוצאה מדוייקת מאד, שאינה מסתמכת רק על טביעת עין. בהצלחה יוסי

מנהל פורום טיפולי שורש