שחזור טיפול שורש-עזרה דחוף

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/01/2018 | 10:09 | מאת: ליאור

שלום, לפני כשבועיים התחילה לי דלקת בשן והייתה לי נפיחות בפנים כתוצאה מזה. הרופא הביא לי אנטיבוטיקה 875 מג למשך שבוע והכב והנפיחות ירדו לאחר מספר ימים לאחר שסיימתי את האנטיבוטיקה, שבוע שלם הייתי בלי כאבים וביום שישי האחרון הייתי אצל הרופא-הוא הוריד לי את הכתר ואת המבנה ועשה לי סתימה זמנית. ביום שבת בערב התחילו לי כאבים שוב בשן והיום קמתי עם נפיחות (שוב...) ואני אמורה לעבור היום את טיפול השורש. הייתי בבוקר אצל הרופא (רופא אחר-מומחה לטיפולי שורש) הוא אמר שיש אפשרות לנסות לעשות את טיפול השורש, הוא צריך לפתוח ולראות וכנראה שאצטרך לקחת (שוב!) אנטיבוטיקה. אני לא יודעת אם הרופאים עושים באמת את מה שצריך, למה הנפיחות חזרה שוב? למה שוב אנטיבוטיקה? מה הטיפול הנכון ביותר? עיזרי לי בבקשה

ליאור שלום נשמע מאוד לא נעים, אבל לא חריג. אנטיביוטיקה לא פותרת את הבעיה, אלא רק משככת את הסימפטומים זמנית. כלומר מפחיתה נפיחות וכאב. מה שקרה אצלך, האנטיביוטיקה עזרה מאוד זמנית, אך מאחר ולא התחילו בניקוי התעלות המזוהמות, אלא רק הוציאו את המבנה, החידקים שנותרו שם גרמו להתלקחות מחודשת של הכאב/נפיחות. . יש להתחיל טיפול שורש בהקדם, וכנראה שלא יהיה ניתן להמנע מקורס נוסף של אנטיביוטיקה כפי שאמרתי, לא נעים, אך לא מלמד על איכות הטיפול או התוצאה הסופית הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין. קינן

22/01/2018 | 14:07 | מאת: ליאור

תודה רבה לך על המענה המהיר. אני אחרי סתימת שורש ונותר לי לעשות את המבנה. עוד כמה זמן לדעתך אני אצטרך לעשות את המבנה? אגב אני כמובן עדיין עם הנפיחות.. הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה אבל אמר לי לחכות 24 שעות ורק אם המצב יחמיר אז להתחיל את הטיפול האנטיביוטי האם לחכות או להתחיל כבר לקחת היום? כמה זמן ייקח לנפיחות לרדת? שוב המון תודה

מנהל פורום טיפולי שורש