טיפול שורש בשן קדמית...

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/10/2008 | 14:55 | מאת: נטלי

דר' וולק שלום, עברתי לפני תשע שנים לערך טיפול שורש בשן קדמית עכב דלקת ( נוצרה נפיחות בפנים לקחתי אנטיביוטיקה ולאחריה ביצוע טיפול שורש המלווה במס' ישיבות של שטיפות שורש או תעלות השן) במשך כשנתיים עד שלוש לאחר הטיפול השן השחירה יש לציין ב-50% של הכותרת שקרובה לחניכיים. הדבר הפריע לי מאוד הסטטית ובוצע לי הלבנה פנימית.(לצורך ההלבנה היה צריך להוציא מבנה ישיר שהיה בשורש) אך לאחר שנים בודדות שוב חזרה והשחירה השן.ובמקביל השן התחילה לפתח רגישות אך ורק למגע של דברים קשים.(אין כאב במנוחה). החלטתי לשקם את השן עם כתר אך לפני השיקום רציתי לבדוק מה פשר הרגישות בשן. הייתי אצל מומחה לטיפולי שורש והוא טען שאין סימן כלשהוא לדלקת או לצורך בחידוש טיפול שורש וכי יכול להיות שהרגישות בשל דחיסת מזון. לענייננו השן כרגע קרוב לשנה עם כתר (שמודבק באופן זמני) ומבנה יצוק(שמודבק באופן קבוע) שפתר לי את הבעיה האסתטית. אך לא ברור לי עדיין מדוע הרגישות בשן במגע עם דברים קשים. האם הרגישות נובעת מההלבנה הפנימית? לפני כן לא היתה רגישות. האם הרגישות כתוצאה מחדירת חיידקים? נאמר לי שבמקרה כזה החיידקים יושבים בקצה השורש והיו סימנים לדלקת.והיו רואים את זה בצילום. האם זה נכון? יש לציין שבחניכיים שחובקים את השן/כתר יש לי תחושה מוזרה של גרד/ עקצוץ /כאב יכול להיות שברגע של מגע בשן/כתר יש לחץ על החניכיים אוז מופיע רגישות?(אולי יש דלקת בחניכיים)? גיא! מכיוון שמדובר בשן קדמית הנושא מדיר שינה מעיניי. אני מתוסכלת ומאוד מודאגת!!! בפרט שישנו מבנה יצוק בשן. ואולי בכול זאת צריך היה לעשות חידוש טיפול שורש למרות הבחנתו של הרופא??? נא עזרך הדחופה!!! נטלי.

14/10/2008 | 00:05 | מאת: ד"ר גיא וולק

נטלי שלום, דאגתך מובנת ומוצדקת ואין לי תשובה חד משמעית מכיוון שיש כמובן צורך לראות את השן ואת הצילומים, אבל יכולים להיות מספר גורמים לרגישות שאת מתארת. אכן יכולה להיווצר תגובתיות לחומר ההלבנה אם הוא מגיע לתוך תעלת השורש, וגם פעילות חיידקית יכולה לגרום להצטברות נוזלים דלקתית קטנה, שעוד לפני שאפשר לראות אותה בצילום- כבר גורמת לתחושות אי נוחות ולחץ באזור קצה השורש. יכול להיות גם סדק בשורש עצמו, וזה משהו שקשה לראות בצילום וצריך לאתר ע"י בדיקה של השן והחניכיים שמקיפים אותה. כדאי שוב להיוועץ במומחה, ובהחלט ייתכן שיומלץ על חידוש ט"ש. דרך אגב- ניתן לבצע מבנה יצוק לאו דווקא ממתכת אלא מחומר לבן שמשמש גם לייצור כתרים- זירקוניה, ואז למנוע את השתקפות הגוון המתכתי בשורש עצמו, אבל זו רק נקודה לעתיד אחרי שתימצא ותיפתר הבעיה בשן. בקיצור- חוות דעת נוספת של מומחה ובדיקה יסודית, עדיף בצירוף צילומים קודמים של השן לפני ואחרי טיפולים שבוצעו. בהצלחה נטלי, גם אם לא עזרתי בהרבה

15/10/2008 | 02:58 | מאת: נטלי

גיא, ראשית תודה עד כמה שיכולתה לתת לי כיוון. לגבי הפעילות החיידקית כפי שציינתה לפני הכתר והמבנה ראו אותי שני רופאים ואמרו שהטיפול שורש בסדר ואינם רואים סימני דלקת וכי אין צורך סתם לבצע חידוש ט"ש. ולגבי הסדק בשורש השן הרופא אמר שבזמן שהוא הכין את השן למבנה יצוק הוא הסתכל פנימה ולא ראה כל בעיה. האם מהסתכלות כזו ניתן לאתר סדק אם קיים חלילה?בשורש או בשן? אני רוצה לציין שיש לי כאב חניכיים מאיזור השן רק באיזור של החיבור בין החניכיים לכתר (בשולי הכתר). אם אני סובלת מדלקת באיזור והחניכיים רגישות יכול להיות לנבוע מעצם הלחץ על הכתר לכיוון החניכים כשאניי נוגסת במשהו למשל יכולה להיות היא הסיבה לרגישות בשן??? וכנראה שלא הבנתה אותי ישנו מבנה יצוק בשן, אם אצטרך חידוש טיפול שורש, איך מוציאים את המבנה זה מודבק. הרופא צריך להפעיל כוח כזה שעלול לשבור או לסדוק את השן? זו שן קידמית אני מ ת ה!!!! מפחד!!!

מנהל פורום טיפולי שורש