שן תוחנת..לסת עליונה צד שמואל

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/06/2016 | 11:25 | מאת: מילי

היי לאחר חודש ימיים מטיפול שורש אחרון בשן...(וזאת לאחר שפתחו את השן מספר פעמים כי לא מצאו את התעלה הריבית והיה לי שמה דלקת וכו).. התחילו שוב כאבים באזור של הלחי ליד האף בצד שמואל.. הייתי אצל הרופא ...עשה צילום ןמצא שיש דלקת. והפנה אותי למומחה בטיפול שורש. האם לדעתך הדלקת נגרמה כי הרופא הקודם לא ניקה נכון את התעלות... האם השן יכולה להישבר שוב כי פתחו אותה כמה וכמה פעמים. כמו כן במידה והיא תשבר המרפאה שבמקרה קופת חולים מכבי לוקחת על זה אחריות? אשמח לתשובה תודה

08/07/2016 | 10:23 | מאת: מילי

היי..טרם ענית לי על שאלתי הייתי אצל רופא לטיפולי שורש הוא בדק את השן וראה שיש לי בליטה מוגלתית ממש בנגיעה בחניכם עמוק בפה..כלומר הכאב מקרין על הלחי לכיון האף.הוא עשה צילום ואמר שהטיפול נראה בסדר ויש שני אופציות.במידה ויעשה שחזור טיפול שורש יש מצב שהשן תסדק...או שכאדי להמתין עוד מספר חודשים לפעמים המוגלה נספגת.אני מפחדת להמתין שמה החיידיקם יעברו למחזור הדם למוח וזה יגמר לא טוב.חשוב לציין כי הכאב הוא עמום במיוחד רק כדאני נוגעת בלחי.מה המלצתך.תודה

12/07/2016 | 15:36 | מאת: מילי

מילי שלום קשה להצביע על מקור הבעיה בטח במסגרת הפורום. מה שברור הוא שהטיפול שנעשה לא הוביל לפתרון. הסיבה יכולה להיות נעוצה באמת בתעלה לא מטופלת אך גם בהכנה לא מספקת של התעלות שכבר טופלו. מצד שני יכול להיות שהטיפול בוצע לפי כל הכללים אך זני החידקים אצלך עמידים לתכשירים שהשתמשו בהם. דאגתך מוצדקת השן באמת עלולה להשבר שכן במצב שבו בכותרת יש רק סתימה זמנית , השן חלשה ושבירה. שאלתך האחרונהינה משפטית וזה כבר לפורום אחר. בהצלחה בטיפול ד"ר דבורקין

מילי שלום משום מה שאלתך השניה הופיעה אצלי רק עכשיו. פצע המוגלה בחניכיים מעיד על דלקת כרונית . על פניו, לא ברורה לי ההמלצה להמתין. הסיכוי שיגיע למוח לא סביר - המוגלה מתנקזת לחלל הפה דרך הפצע , מצד שני זהו מצב פתולוגי הדורש התיחסות . האם טיפול השורש הסתיים או שאת עדיין עם חומר חבישה בשן? אם הוא הסתיים כמה זמן עבר מסיום הטיפול? סליחה על העיכוב בתגובה ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש