חידוש טיפול שורש בשיניים עם ציסטה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/06/2017 | 17:29 | מאת: דדי

שלום, יש לי ציסטה בחיך מעל לשיניים 21 22 בקוטר כשני ס"מ, כדי להוציא אותה צריך לעשות ניתוח מעל השיניים הקידמיות העליונות כולל כריתת חוד השורש, ולאחר מכן להשתיל עצם. 1. האם צריך לחדש טיפול שורש בשיניים המעורבות (יש גשר חרסינה 4 שיניים קידמיות עליונות בין הניבים).2. אם לא יחודשו ט"ש האם הציסטה תחזור?

שלום לא חובה לחדש. פעמים רבות אם הגשר טוב ואין עששת בשולי הכתרים לא נוגעים בגשר ועל כן לא נוגעים בטיפולי השורש . הניתוח אמור לתת מענה מספק , כלומר לסלק את הציסטה ולגרום לבניית עצם במקומה

מנהל פורום טיפולי שורש