טיפול אפיקטומי - לסת עליונה, שן תוחנת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

19/03/2017 | 10:28 | מאת: מילי

עשיתי טיפול שורש שהמשיך לכאוב במשך 3 שבועות..ואז שוב פתחו את השן ומצאו תעלה רבעית. לאחר מכן התחילו כאבים שמקרנים לעבר הלחי..ונוצרה גולה בשן בחניכים...(כל זה היה ביולי 2016). הייתי אצל הרופא שוב .... אמר שנמתין חצי שנה..יכול להיות שדלקת תספג בגוף. לצערי עדיין יש לי גולה..אבל היא קטנה יותר.. היו לי כאבים שחזרו והלכו במהלך החצי שנה..אבל כאב שנסבל.. בשבוע האחרון התחיל כאבים. בצילום רגיל..הטיפול נראה תקין. הרופא ביקש לעשות סיטי ולקבוע האם יש סדק או לא. במידה ויש סדק צריך לעקור.. עשיתי סיטי לסת עליונה, והכן לא נמצא סדק. הרופא החליט שנעשה טיפול כירוגי שנקרא אפיקטומי ... לעיתים יש לי כאבים שמקרינים על שינים סמוכות.. לעיתים כאבים חלשים בשן שמעליה יש גולה קטנה... כשאני נוגעת בגולה לא כואב,,אבל מסביב לשן באזור החניכים כואב. מה המלצתך? אני מפחדת מהשכלות של הניתוח הנ"ל. שמעתי שיכול לגרום לנסיגת חניכים, יש לי מעט באזור הזה? מפחדת שלא יסתבך, לאור הניתוח הזה האם שנה שעברה לה עם הגולה הנ"ל יכולה לפגוע בעצם , ולפגוש בעצם של שיניים סמוכות. אשמח למענה תודה

מילי שלום לפי התאור ומבלי לראות את השן או צילום שלה אני מנחשת שמדובר בדלקת בקצה השורש . הרעיון של ניתוח נראה לי מאוד הגיוני בשלב זה כי האופציות האחרות כבר נוסו וכשלו . אני מבינה את הרתיעה מהרעיון של ניתוח אבל את צריכה לדעת שהניתוח לא מאוד קשה, , ההחלמה ממנו לא מאוד ארוכה, ו% ההצלחה לפי הספרות הרפואית המקובלת מאוד גבוהים בהצלחה והרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש