טיפול שורש בגלל רגישות לקור

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/03/2017 | 10:00 | מאת: רועי

שלום, עשיתי סתימה בשן אצל רופא שיניים ראשון , לאחר מכן עברתי לרופא שיניים שני. הרופא שיניים שני שאני מטופל אצלו הציע לבצע את אותה סתימה מחדש (לאחר צילום ) והסכמתי . לאחר כמה שנים מביצוע הסתימה מחדש הופיעו כאבים בשן ( כשיש מגע עם משהו קר ). הכאבים קיימים רק כאשר יש מגע עם זרם מים קר או אוכל קר. זה לא מפריע לתפקוד היומיומי . כמו כן הסתימה היא סתימה דיי גדולה (היא בצבע אפור ) כעת הרופא שיניים אומר לי שזה תלוי בי ואם ארצה נוכל לעשות טיפול שורש . הוא צילם את השן ואמר שהיא בסדר לאחר צילום.כעת אני מתלבט אם בגלל כאבים שיש בשן בגלל מגע עם משהו קר האם לעשות טיפול שורש או לא ? מה דעתך ? כדי לבצע טיפול שורש או להשאיר את המצב כמו שהוא ? תודה רבה.

רועי שלום תנסה לצחצח עם משחת שיניים לשיניים רגישות - או סנסודיין או קולגייט-כדי לשלול רגישות לקר על רקע של נסיגת חניכיים. ובכל מקרה הייתי מחכה מספר שבועות לפני החלטה על טיפול שורש אם זה לא עובר , תצטרך להחליט עד כמה זה פוגע באיכות חייך . אם זה בלתי נסבל טיפול שורש הוא הפתרון. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש