טיפול שורש- שן תוחתנת לסת עליונה צד שמואל

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/02/2017 | 11:51 | מאת: מילי

שלום עשיתי טיפול שורש שעדיין כאב..,ואז שוב פתחו את השן ומצאו תעלה רבעית. לאחר מכן התחילו כאבים שמקרנים לעבר הלחי..ונוצרה גולה בשן בחניכים... הייתי אצל הרופא.... אמר שנמתין חצי שנה..יכול להיות שדלקת תספג בגוף. לצערי עדיין יש לי גולה..אבל היא קטנה יותר.. היו לי כאבים שחזרו והלכו במהלך החצי שנה..אבל כאב שנסבל.. בשבוע האחרון התחיל כאבים. בצילום רגיל..הטיפול נראה תקין. הרופא ביקש לעשות סיטי ולקבוע האם יש סדק או לא. במידה ויש סדק צריך לעקור.. במידה ולא..ביקש לעשות ניתוח שנקרא אפיקוסמי.. מה את מציעה לי לעשות? מזה הניתוח הזה? מה התפועות לואי? עדיף שלא לעשות ולעוקר? אני כבר לא יודעת מה להחליט

מילי שלום לפי התאור שלך זה בהחלט לא נעים מצד אחד. מצד שני נשמע שאת מקבלת א העצות הנכונות. סיטי בשלב זה הוא דבר שמתבקש . במידה ונשלל סדק בהחלט כדאי לשקול ניתוח. בניתוח מסירים מקטע קטן של השורש /ים של השן ומנקים אאת הדלקת בקצה השן. % ההצלחה מאוד גבוהים. בלסת תחתונה באזור התוחנות קיימת תעלה עצבית שפגיעה בה יכולה להוביללאבדן תחושה בשפה תחתונה אבל מאחר ויהיה לך סיטי ניתן לדעת בודאות את מיקומה ובידיים מיומנות להמנע מפגיעה בעצב. חוץ מזה הכאבים נסבלים ונמשים כיומיים שלושה ישנה גם נפיחות שעוברת תוך 3-5 ימים הרבה בריאות והצלחה

19/02/2017 | 17:29 | מאת: מילי

תודה על המענה עשיתי סיטי...ולא נמצא סדק בשן. והרופא אמר שצריך לעשות את הניתוח כדאי לסלק את הדלקת. שאלתי האם כדאי לעשות שוב טיפול שורש רגיל..הרופא לא הסכים כי חשש שמה יגרם סדק וחבל על השן. מה המלצתך? אני מפחדת מהניתוח הזה?

08/03/2017 | 08:27 | מאת: מילי

בוקר טוב. אשמח אם תוכלי לתת לי את המלצתך לשאלתי. מחכה להמלצה. תודה

מנהל פורום טיפולי שורש