טיפול שורש ומימת סידן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

22/09/2008 | 20:54 | מאת: עידן

שלום רב, אני בן 29, יש לי כתר בשן 26 מגיל מאוד צעיר שלפי הבנתי מרופא השיניים בקופ"ח כללית היה אמור להיות מוסר כבר בגיל 17. בהסתמך על הצילומים, רופא הקופה הציע לי להסיר את הכתר, לעשות טיפול במימת סידן להמתין שבוע ואז לעשות טיפול שורש בשן... להמשיך למבנה עד לכתר, דבר שדורש בערך 6-7 מפגשים במשך חודש+, והעניין הוא שאני צריך לנסוע לחו"ל עוד שבועיים לערך למשך חצי שנה. רופא פרטי הציע תכנית אחרת ואמר לי שלא צריך בכלל טיפול במימת סידן. 1. שאלותיי: 1. האם כעיקרון טיפול במימת סידן מצוי בשימוש רופאים פרטיים או שהוא מבוצע רק בקופות החולים כבזבוז זמן או בזבוז כסף או שהוא הכרחי בנסיבות שתיארתי או שהוא הכרחי בכל טיפול שורש ? 2. מאחר ואני מתוכנן לנסוע לחו"ל ל-5 חודשים, בהנחה שלאחר הסרת הכתר, תתגלה שן במצב סביר, האם ניתן יהיה, כפי שהציע רופא פרטי שהייתי אצלו, באופן ראשוני להסתפק בסתימה זמנית למשך חצי שנה ורק כשאחזור מחו"ל אעשה את טיפול השורש, המבנה והכתר שדורשים זמן רב יותר שאין לי כרגע?? רב תודות...

24/09/2008 | 06:01 | מאת: ד"ר גיא וולק

עידן שלום- 1- מימת סידן הוא חומר אנטי- חיידקי חזק ויעיל, והטיפול בוא מקטין משמעותית את הסיכוי לכשלון בעתיד. לפעמים הכרחי ולפעמים לא, אבל יכול רק להועיל. 2- לא הייתי נוסע לחו"ל עם סתימה זמנית אם אני לא חייב. אם כרגע המצב תקין- אפשר לשקול לחכות עם הטיפול עד לחזרתך לארץ, בריא, שלם ומלא חוויות. בהצלחה, נסיעה מוצלחת ושנה טובה

מנהל פורום טיפולי שורש