שאלות לגבי טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/09/2008 | 08:49 | מאת: אילן

שלום יש לי מספר שאלות לגבי טיפול שורש 1 - האם אחרי כל טיפול שורש צריך לעשות כתר ? 2 - באילו מקרים צריך לעשות כתר ? ובאילו לא צריך לעשות כתר ? 3 - מה ההבדל בין מבנה יצוק למבנה לא יצוק ? תודה מראש אילן

18/09/2008 | 23:43 | מאת: ד"ר גיא וולק

אילן שלום- נתייחס לשאלותיך, לפי הסדר: 1- כמעט אחרי כל ט"ש צריך כתר, מכיוון שהשיניים חשופות לסכנת שבר, מסיבות רבות ומורכבות, במיוחד טוחנות ומלתעות(אלו שלידם, מאחורי הניבים). יש שיטענו שהחותכות לא חייבות כתר כהגנה, כי הן לא עומדות בעומסי לעיסה, רק חותכות. אבל כששן חותכת תישבר לך, וזה קורה- אף אחד לא יגיד "טעיתי, בוא, הכתר על חשבוני..." 2- בנוסף למידע בתשובה הקודמת, שיניים גם נוטות להאפיר אחרי ט"ש, מה שמהווה בעיה אסתטית בשיניים קדמיות. 3- שן שעוברת ט"ש מקבלת מבנה שהוא החלק המתווך בין השורש וכותרת השן, ומחזיק עליו את הכתר. כאשר קיימים חלק מקירות השן- ניתן למלא לתוכם את חומר המבנה והוא מתקשה ויש לנו מבנה מיידי, שבוצע במרפאה. אם חסרים קירות השן, יש לקחת מידה של השן ההרוסה, לשלוח למעבדת שיניים ושם יוצק הטכנאי את המבנה והרופא מדביק אותו לתוך השן וממלא אותה. בשני המקרים כמובן יש להכין את השן לכתר, ולשלוח את המידות למעבדה לצורך יצירת הכתר, כי שן ללא כתר אחרי ט"ש- אם היא נשברת יש סיכוי גבוה שהסיפור יסתיים בעקירה, וזה לא סיפור עם סוף טוב. אז עדיף סוף טוב, לא? בהצלחה, אילן, ולהיזהר מקיצורי דרך. אין באמת כאלו ברפואה. קוראים להם אח"כ- "כשלונות"

מנהל פורום טיפולי שורש