האם טיפול שורש הוא סיכון בריאותי מסויים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

07/05/2016 | 15:26 | מאת: עמית אלתם

באתר הוליסטי קראתי שבו בזמן שבטיפול שורש ממלאים בחומר את התעלות הראשיות של העצב, יש הרבה תעלות משנה מיקרוסקופיות של השורש שאינן ממולאות ובהמשך מתפתחים בהן חיידקים אנאירובים שעשויים להגיע למחזור הדם, ההמלצה לא לעשות טיפול שורש רק במקרים שאין כל דרך אחרת ,יש טענה שבדלקת קטנה עם טיפול נכון השו עשויה להחלים

עמית שלום אני בהחלט מסכימה עם הגישה שפרוצדורה רפואית באשר היא תבוצע רק כאשר ישנו צורך אמיתי בה ולא משום סיבה אחרת . זה נכון גם לטיפולי שורש . בדרך כלל טיפולי שורש מבוצעים כאשר אין ברירה , אבססבשן חר מאוד עמוק , שבר של הכותרת שעל מנת לשקמה יש צורך בטיפול שורש. כאשר יש דלקת בשן שמתבטאת בכאב ספונטיני אין שום טיפול שמרני שירפא את הדלקת .באשר לקביעה שישנן תעלות משניות אשר אינן מתנקות ואינן נאטמות , זה בהחלט נכון לגבי חלק מהמקרים . למרות הנאמר במשפט הקודם , 90% מטיפולי השורש הראשוניים מצליחים ו75% מטיפולי השורש החזרים מצליחים . כלומר למרות ההמורכבות האנטומית ברוב המקרים הטיפול מצליח .מקוה שהצלחתי להרגיע את חששותיך ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש