טיפול שורש-שן תוחנת

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/03/2016 | 12:39 | מאת: מילי

שלום. שן תוחנת אחת לפני האחרונה.לסת עלינה צד שמואל. בבדיקה שגרתית נמצא חור. לאחר טיפול החור, שבוע היה כאב..חזרתי לרופא הוחלט טיפול שורש. נוצר דלקת בשן לאחר הוצאת העצב... פעמיים הגעתי לטיפול שורש...ביום ב' האחרון התבצע סיום טיפול שורש. יש לי כאבים נוראים. אני לוקחת אוטפלגין נוזלי + אינטביוטיקה 3 פעמים ביום. חשוב להגיד כי לאחר לקיחת אוטלגין נוזלי זה נרגע וחוזר שוב לכאוב. מה המלצתך.. אני ממש כאובה

04/04/2016 | 08:01 | מאת: מילי

היי... ראיתי שאין עדין מענה...אז היה המשך לסיפור שלי אז ככה: הסיפור התחיל לפני שלוש שבועות. נמצא חור די עמוק .הוחלט סתימה .הכאבים עדין היו לכן לאחר בדיקת קור..נאלצתי לעבור טיפול שורש. במהלך שבועיים עשו לי טיפול שורש שנמשך 3 מפגשים. מפגש ראשון ניקוי 3 תעלות והכנסת אינטביואיקה. מפגש שני שוב ניקוי ומילוי תעלות. מפגש שלשי הוצאת המילוי של תעלה 3 וניקוי ושוב מילוי.....במהלך שבוע ימיים כאב לי נורא. הגעתי למרפאה. ולאחר שיחה עם המנהלת הוחלט כי שוב יפתחו את השן ויבצעו ניקיון ...כמובן שזה התבצע ע"י רופא אחר לטיפול שורש. תוך כדאי הטיפול נמצא תעלה רבעית עם דלקת. הרופא ניקה..הכניס אינטביוטיקה. ואטם בסתימה זמנית. עוד שבועיים ביקש כי אגיע למילוי. כמה שאלות: 1. איך תעלה 4 נמצאה רק אחרי שפתחו את השן מספר םעמים 2. יכול להיות שטיפול שורש ימשך עשרה מפגשים ועדין יש כאבים. 3. כשמצאו את התעלה 4 הכניס חומר ואמר להגיע עוד שבועיים? יכול להיות 4. כשאני מקשיה על שן שצמודה לשן שכואבת היא מאוד כואבת..יכול להיות שהדלקת נמצאת שמה והיא משפיעה גם על השן שליד..? חשוב ל 5. אני כבר 4 ימיים אחרי טיפול שורש ..כלומר רק הכניס תרופה לשן ואין שיפור אני כבר לא יודעת מה לעשות אשמח לתגובה

שלום תעלה רביעית בטוחנת עליונה מאוד קשה לאיתור והרבה פעמים מפספסים אותה. מזל שאותרה בסוף ( הכאב יכול היה להתחיל אחרי סיום הטיפול) קצת תמוהה שהכאבים באותה עוצמה כלכך הרבה זמן , במיוחד לאור זה שתעלה רביעית כבר אותרה. יש מקום לחפש מקור אחר לבעיה. יכול להיות שהמקור באמת הינו השן הסמוכה,אם כי יש לקחת בחשבון שהרגישות לניקוש בשן הסמוכה נובעת מהקרנה של כאב מהשן המטופלת אין לך ברירה אלא לחזור למרפאה או למצוא רופא אחר שיחפש מה הבעיה בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש