כתרים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

15/09/2008 | 22:47 | מאת: AVIM

מה היתרונות / חסרונות לכתר עשוי מתכת לא אצילה לכתר עשוי ממתכת חצי אצילה

15/09/2008 | 23:17 | מאת: ד"ר גיא וולק

שלום וערב טוב. הנושא מורכב וגם בין רופאי השיניים שנוי לעיתים במחלוקת בין אסכולות שונות. בגדול ועל קצה המזלג: לכתרים ממתכת לא אצילה חוזק רב יותר בעמידה לאורך זמן בכוחות לעיסה, והחיבור בין המתכת לחרסינה טוב יותר ויש פחות סיכוי להתקלפות או היפרדות חלקי חרסינה מהכתר. לכתרים ממתכת חצי אצילה יש התאמה ביולוגית טובה יותר לרקמות, עקב נוכחות מתכות אצילות (ממשפחת הזהב למשל, שהגוף מאוד אוהב) ונדיר למצוא תגובות אלרגיה בקו החיבור והמגע של הכתר והחניכיים. בקיצור- תפקידו של רופא השיניים, מעבר לסנדלרות קטנה, סטרילית ואלגנטית- הוא גם לבחור, תוך מחשבה ובחינת כל השיקולים השיקומיים והבריאותיים, את הכתר הנכון, כל מקרה לגופו. לא עדיף כבר זהב מלא, מנצנץ מבריק ויפה...? בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש