חידוש טיפול ורגישות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/03/2016 | 19:49 | מאת: מרגלית

לפני מספר חודשים בוצע טיפול שורש והרופא לא ראה שתי תעלות. עשיתי חידוש אצל מומחה לטיפול שורש שבוצע לפני 3 חודשים. כיום אין כאב אבל השן רגישה ללחיצה ולנקישה. האם זה אומר שגם החידוש נכשל? אציין שלא רואים שום חריג בצילום אצל שני רופאים שונים

מרגלית שלום רגישות לניקוש ולעיסה הוא לא מצב תקין ולכן יש לחפש את הבעיה האפשרות הראשונה היא החלמה איטית שלך והגישות תעבור מתישהוא אם כי 3 חודשים זה כבר הרבה זמן . אפשרות שניה שקיים סדק בשן , זהו מצב שמאוד קשה לזיהוי , אני בטוחה שהמומחה שטיפל בך בחן אפשות זו . אפשרות שלישית היא שאכן החידוש לא צלח גם הפעם , הביטוי הרנטגני לא מופיע מיד, יעברו עוד מספר חודשים עד שיראו משהו ברנטגן . אפשרות נוספת שיש לבחון ביסודיות הוא מצב החניכיים האם המבנה / הכתר שקיבלת מותאמים היטב , האם יש לחץ על החניכיים או שיש מרווח גדול מדי שאוכל ננתקע בין השיניים , כל אלו ירגישו כמו טיפול שורש שלא הצליח אבל בעצם זה בעיה אחרת שהטיפול בה פשוט מאוד כל אלו יכולים להסביר את הרגישות שאת חווה. לצערי במגבלות הפורום זה כל מהשניתן לאמר על הנושא הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

17/03/2016 | 16:46 | מאת: מרגלית

השן עדיין לא עברה שיקום ולמעשה אינה עובדת. המומחה טוען שבגלל שהשם עדיין לא עברה שיקום ולא עובדת בלעסיה היא נותרה רגישה ושזה יעבור לאחר השיקום. יתכן?

מנהל פורום טיפולי שורש