אחריות רופא השיניים על הצלחת הטיפול

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

11/09/2008 | 13:01 | מאת: אורנה

שלום לרופאים, לפני כמה שנים עשיתי טיפול שורש דרך הקופה בעלות נמוכה, הטיפול כשל ולבסוף נאלצתי לעקור את השן, בטיפול האחרון בחרתי לבקר אצל רופא פרטי מן השורה הראשונה(לפחות על כך מצביעים מחיריו) אתמול הסתבר לי שגם טיפול זה כשל וכעת נשלחתי על ידו לטיפול מתקן אצל מומחה שורש, אשר אם לא יצליח אצתרך לעקור את אותה השן לעשות בניה וכו... מכונת הכספים המשומנת היטב פועלת ללא מפריעה.... האם אין שום אחריות לרופא השניים על טיפול שכשל(במיוחד לאור המחיר הגבוהה ששולם)? ואם לא, אז במה שונה רופא השיניים מכל בעל מקצוע אחר?

13/09/2008 | 17:39 | מאת: ד"ר גיא וולק

אורנה שלום, שאלתך, והדיון בה, מורכבים מאוד בשל העיסוק בבריאות האדם. גוף האדם אינו מחשב בו 2 ועוד 2 שווה ארבע. בכל ניתוח או פרוצדורה אחרת מוסברים למטופל סיכויי ההצלחה באחוזים, וכולנו תמיד מקווים לא להיכנס לסטטיסטיקה... מרובות מספור הסיבות לאי הצלחת טיפול זה או אחר. לעיתים מוטלת האחריות על הרופא, אך לעיתים רבות יותר הסיבה נעוצה בגוף עצמו- אי קליטת שתל, חוסר ריפוי לאחר ניתוח, תגובה דלקתית מוגברת ועוד. התקדמות המדע בכלל והרפואה בפרט, ביחד עם טכנולוגיה שהולכת ומשתפרת, מקטינים את אחוזי הכשלון, אבל לא ניתן להימנע מכך לחלוטין, בוודאי לא בפרוצדורה כה מורכבת כטיפול שורש (הרבה יותר משתלים, דרך אגב). מבחן הכשלון או ההצלחה נקרא על ידנו "מבחן הרופא הסביר"- האם הטיפול בוצע בצורה הסבירה ביותר, ללא זלזול או התרשלות, ע"י רופא שייחשב כסביר, בעל ידע וכישורים המתאימים לביצוע הטיפול. אין תשובה חד משמעית אורנה, והדבר בינך ובין הרופא.מן הגינות להחזיר למטופל לפחות חלק מן הטיפול, במידה ונכשל, לאחר תקופה קצרה יחסית. ההערה בדבר "מכונת הכסף" היתה עלבון מיותר לכל העוסקים ברפואת שיניים או ברפואה בכלל, ועושים כמיטב יכולתם לרפא ולהציל שיניים, ולהחזיר לפנים סובלות בחזרה את החיוך והתפקוד. לתשומת לבך.

12/11/2008 | 18:40 | מאת: אורנה

תודה על תשובתך המפורטת, אין בכוונתי לפגוע ואם כך עשיתי, אני מתנצלת, זהו קולו של התסכול וחוסר האונים, ושוב תודה.

מנהל פורום טיפולי שורש