טפול בתרופות אלרגיה והשלכותיהן

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/06/2000 | 13:17 | מאת: מאיה הימל

ד"ר מכובד ברצוני לדעת האם טפול אינטנסיבי בתרופות נוגדות תופעות אלרגיה במיוחד סטרואידים מסוגל לגרום לתופעות לוואי כגון משברים נפשיים האם תרופות כאלה יכולות לגרום לפגיעה במע' עצבים , עצמות ו/או אחר ? בתודה הימל מאיה

28/06/2000 | 15:41 | מאת: ד"ר קובי שדה

מאיה שלום "סטרואידים" הם אחת התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בבעיות אלרגיה, מחלות דלקתיות ובעיות אחרות של מערכת החיסון. למרות שגופנו מייצר סטרואידים בעצמו, הרי שמתן סטרואידים כתרופה נמצא יעיל מאד בדיכוי דלקת, אלרגיות וכדומה. סטרואידים ניתן לתת במינונים שונים ולתקופות שונות, תלוי בסיבה אבל אין ספק שטיפול ממןשך בסטרואידים, במיוחד במינון גבוה עלול לגרום לתופעות לואי רבות מאוד: שנויי במצב הרוח, "משברים נפשיים", ירידה בצפיפות העצם והחלשותה, הפרעות בדגילה בילדים, הפרעות הורמונליות שונות, הצטברות נוזלים ושומן בגוף, סכרת, יתר לחץ דם, נטיה לזיהומים ועוד. בשל תופעות לואי אלו יצא לסטרואידים שם רע בקהל הרחב אבל יש לזכור שזו אחת התרופות החשובות ביותר ברפואה המודרנית ובמצבים רבים היא מביאה לרפוי, שיפור ניכר במצב החולה, מניעת התקפים קשים והצלת חיים. ה"סוד" לטיפול נכון בסטרואידים הוא לתת אותם למטרה הנכונה, במינון הנמוך ביותר האפשרי ולתקופות זמן קצרות. בטיפול מקומי (באינהלציה או במשחות למשל) וכשהטיפול ניתן לימים ספורים (באלרגיה ובאסטמה למשל) תופעות הלואי הם אפסיות. בד"כ ברוב המחלות האלרגיות אין צורך לתת סטרואידים באופן ממושך . בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה