אלרגיה&כימוטרפיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/06/2000 | 00:28 | מאת: סיון

האם ידוע לך אם תגובה אלרגית קלה לטיפול כימותרפי ראשון יכולה לגרום לתגובה אלרגית חריפה יותר בטיפול נוסף עם אותו הרכב (כדוגמת דום לב) למרות שמקבלים הכנה לאלרגיה??

28/06/2000 | 15:32 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום סיון המונח אלרגיה מציין תגובות מערכת החיסון לחומר זר כמו תרופה. יש להבדיל בין תגובה אלרגית לתרופה לבין תופעות לואי אחרות של תרופות - תופעות לא אלרגיות. התגובות האלרגיות עשויות להתבטא באופנים שונים מתגובות מידייות (תוך דקות) ועד לתגובות מאוחרות (לאחר ימים ארוכים של טיפול). התגובות עשויות להתבטא רק כפריחה קלה או גם כמחנק ושוק. במידה ואכן הטיפול הכמוטרפי גרם לתגובה אלרגית אמיתית קיים סיכון רב לתגובה אלרגית קשה יותר בטיפול הבא. זה נכון כמעט לכל סוגי האלרגיה. טיפול מניעתי לאלרגיה לפני קבלת הכימוטרפיה עשוי להקטין את חומרת התגובה אך לא ניתן לחזות בודאות מה תהיה התגובה הבאה. ולכן יש לשקול את נחיצות הטיפול בהתאם לסוג ולחומרת האלרגיה ובהתאם לטיפול הנדרש. למרות כל מה שכתבתי ברוב המיקרים (לא בכולם) ניתן לומר שתגובה אלרגית קלה פעם אחת מצביעה על אלרגיה קלה בדרך כלל לאותה תרופה ולא צפויות תגובות קשות. עליכם להציע ולבקש מהרופאים המטפלים בכם להוועץ עם רופא אלרגולוג בנושא זה, בכל בית חולים קיימת יחידה לאלרגיה שתפקידיה בין השאר הוא לעזור ולייעץ למחלקות השונות בדבר הגישה והטיפול באלרגיה לתרופות. בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה