דרמטיטיס אטופי

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

27/08/2000 | 00:13 | מאת: אנונימית

אני סובלת קרוב לשנה מדרמטיטיס בידי. טופלתי אצל מספר רופאי עור במספר משחות, נכון להיום אני מטופלת ע"י משחת צלסטודרם- V וסליקרן, לאחורונה הופנתי לבדיקות אלרגיה שטרם עשיתם. שאלותי הן: 1. האם ידועים לך תופעות לוואי המלוות משחות אילו? 2. מדוע הן אינן עוזרת נהפוך הוא המצב רק מחמיר? 3. האם לשיעול סטרידו יש קשר לנושא? 4. על איזה טיפול אפקטיבי אתה ממליץ? תודה רבה .

27/08/2000 | 21:41 | מאת: ד"ר קובי שדה

בת כמה את ? במה את עוסקת ? מדוע הוגדרה בעיתך כ"דרמטיטיס אטופית" ? ועוד הרבה שאלות יש לשאול בכדי להגיע לאבחנה נכונה. אקזמה בכפות הידיים היא בעיה נפוצה למדי הקשורה בגורמים רבים שרק בחלקם הם אלרגים. הטיפול מתחיל מאיבחון נכון של הבעיה וצריך לכלול תבחיני אלרגיה שונים: גם לחומרים שבשימוש יומיומי (סבונים ותמרוקים) וגם למשחות הרפואיות ! פעמיים רבות אנו מוצאים שמצב העור מחמיר כי לחולה יש אלרגיה לאחד המרכיבים שבמשחה הרפואית. המשחות שציינת מכילות סטרואידים ושימוש ממושך ולא מבוקר עלול לגרום להחלשות (אטרופיה של העור) ולספיגה של הסטרואידים לגוף עצמו. סטרידור הוא שיעול נבחני האם לזה כוונתך ? לעיתים אסטמה יכולה להשמע כסטרידור ולעיתים אסטמה מופיעה יחד עם דרמטיטיס אטופית (אסטמה של העור) ולכן ייתכן ויש קשר בין השניים. חובה עלייך להוועץ עם רופא מומחה לאלרגיה בכל הקשור בבעייתך ובהתאם לקבל טיפול מתאים ולהפחית את השימוש בסטרואידים.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה