אסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/07/2000 | 18:58 | מאת: y-barkan

ידוע לי על מכשיר שבודק רמת התמצן לפני התקף או מתריע על צורך בשימוש במשאף או אנילציה . שאלתי היא א) האם זה אישי לכל אסמטי ב) או שזה ניתן לבדוק באופן כללי כל חולה ואם כדאי לרכוש את המכשיר . תודה מראש ברקן יוסף.

18/07/2000 | 20:20 | מאת: ד"ר קובי שדה

המכשירים המומלצים לחולי אסטמה הם בד"כ מכשירים קטנים מכניים או דיגיטלים המודדים את עוצמת זרימת האויר הננשף = Peak flow meter. החולה נושף בחוזקה למכשיר וכך ניתן לבדוק את חומרת האסטמה ולהתריע (באופו אוטומטי) או לאחר התייעצות עם הרופא המטפל על מצב האסטמה והטיפול הדרוש. לכל חולה יש לקבוע את הערכים האינדיבידואלים הרצויים. המכשיר הבודק את רמת החמצן בדם הוא מכשיר אחר לגמרי המומלץ, לפעמים, לחולים עם מחלות ריאה כרוניות קשות מאד הזקוקים לאספקת חמצן בבית. בקרוב יהיו לנו חדשות בנושא זה של מעקב חומרת האסטמה בבית - אז השאר בקשר

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה