אלרגיה בבוקר

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

09/07/2000 | 01:26 | מאת: אילנה

מזה כשנתיים אני סובלת מאלרגיה שמתבטאת בנזלת, התעטשויות דמעות וליחה שיורדת מהאף לגרון. אני מטופלת ברינוביס. לאחרונה אני סובלת מכאב (יותר נכון מעין לחץ) באזור הרכה מצד שמאל. הכאב מציק לי בעיקר בשעות הבוקר, פחות במשך היום ויש מעין צחושה של ישנוניות וחוסר יכולת ריכוז. האם יש קשר בין האלרגיה לתופעה זו ואם יש מהם הצעדים שעלי לנקוט בהם

09/07/2000 | 01:28 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום אילנה אכו נראה שאת סובלת מנזלת אלרגית ויתכן מאד והגודש בחללי האף גרם לסתימת מערות הפנים ולהתפתחות "סינוסיטיס" שהיא דלקת פנימית וכואבת של חללי הפנים. הטיפול צריך להיות מבוסס על דיכוי האלרגיה בעזרת משאפים אנטי-דלקתיים לאף, שימוש בכדורים נגד אלרגיה (אנטיהיסטמינים) עם תרופות המקטינות גם את הגודש. ולעיתים יש גם צורך באנטיביוטיקה אם קיים חשש לזיהום. עלייך להבדק על ידי רופא המשפחה, צילום מערות הפנים עשוי לעזור באבחנה. בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה