אסתמה של העור

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/11/2000 | 07:44 | מאת: דלית

שלום, ידוע על מחלה שנקראת אסתמה של העור, שמוצאת ביטוייה בעור מאד מאד יבש. לביתי (בת 8 חודשים)יש מזה תקופה (כחודש?) עור יבש מאד שלאחר זמן הופך לפצעים מוגלדים(בעיקר בידיים וברגליים). רציתי לדעת מהם סימניה של המחלה והאם אפשרי שזה מה שיש לביתי? ניסיתי לעשות לה אמבט עם שמן למרוח קרם גוף ואף למרוח שמן תינוקות ועד עתה כלום לא עוזר.אשמח לתגובה מהירה, דלית.

24/11/2000 | 08:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסטמה של העור ("דרמטיטיס אטופית") היא מחלה המתבטאת באקזמה כרונית של העור הקשורה בהפרעה אלרגית-חיסונית והיא נלוות לבעיות אלרגיות אחרות כמו אסטמה, נזלת אלרגית ואלרגיה למזון. הפריחה מופיעה בד"כ בגיל הילדות אך עשויה להמשך במידה קלה גם בבגרות. מאפיין את הפריחה הוא הגרד הנלווה והפיזור האופייני (בד"כ בקפלי המרפקים והברכיים). הפריחה עשויה להופיע בדרגות חומרה שונות והטיפול בה לעיתים קשה ודורש סבלנות והתמדה. איני יכול לדעת "מרחוק" האם מדובר במקרה של ילדתך בדרמטיטיס אטופית לשם אבחנה דרושה בדיקה רפואית ולעיתים קרובות גם בדיקות לאלרגיה. תוכלי לקרוא עוד על הנושא בפורום זה משאלות ותשובות קודמות הקלידי את מילת המפתח "אסטמה של העור" או "דרמטיטיס אטופית" במנוע החיפוש שבפורום זה. ב ה צ ל ח ה

02/12/2000 | 19:36 | מאת: שלי

שלום לך ד"ר קובי שדה היקר, אני בת 35 , בריאה בד"כ . מזה כמה שנים שיש לי צפצופים בנשימה עמוקה בשעת לחץ, וכן כשאני מתעוררת בבוקר ונושמת את נשימתי הראשונה כמעט תמיד אני מרגישה כאילו שיש לי "ליווי" כעין צפצוף פנימי עמום. כבר כמה פעמים עשו לי צילום חזה שיצא תקין ואף תפקוד ריאות שהיה 80% קיבולת מתוך מאה. לאימי יש אסטמה מזה הרבה שנים וכן סבי סבל גם הוא מאסטמה. אף פעם לא היה לי התקף אסטמה, אך במאמץ כגון טיפוס מדרגות אחרי שלוש קומות די קשה לי. האם לדעתך יש לי אסטמה ? שאלה שניה היא שבחמשת הימים האחרונים יש לי חום בסביבות 38 ולאחר יום הופיעה פריחה ממוקמת במותן שמאל. בתוספת לכך בימים האחרונים בבוקר יש לי שיעול עם ליחה ירוקה, מחר אני עומדת לעשות בדיקות, אך לא ציינתי באוזני הרופא עור את ענין השיעול, כי רופאת המשפחה שבדקה אותי אמרה שהריאות נקיות. האם לדעתך המצב שתיארתי עם הליחה הוא דלקתי ויכול להיות גורם לחום במשך חמישה ימים ? או שיש לדעתך סיבה יותר רצינית

04/12/2000 | 18:20 | מאת: ד"ר קובי שדה

1. כן יכול להיות שזה אסטמה - אסטמה היא מחלה התקפית ובין התקף להתקף תפקודי הריאה עשויים להיות תקינים לגמרי לכן ישצורך בבדיקות מתוחכמותיותר : תבחיני אלרגיה ומבחן תגר שבו אנו מגרים את דרכי הנשימה ובודקים את תגובתם. - פני למרפאת אסטמה ואלרגיה. 2. שיעול וחום הם תסמין שכיח לאו דוקא עקב דלקת ריאות, גם נזלת חיידקית יכולה לגרום לתסמינים, גם סינוסיטיס או ברונכיטיס. - עלייך לפנות לרופא המטפל. הפריחה הממוקמת במותן אינה ביטוי לאסטמה או אסטמה של העור, הראי אותה לרופא המשפחה ושאלי בעצתו.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה