וונטולין -יותר נזק מתועלת?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/11/2000 | 15:21 | מאת: אורלי

דניאל בן 4.5 מזה חודשיים מקבל טיפול בונטולין 2 שאיפות בוקר וערב בגלל מצב מתמשך של שיעול תוקפני לאחר נסיונות של כל סוגי הרפואה אנו משתמשים בונטולין ומבמידה ואני לא נותנת לו בעקביות לאחר יומיים שלושה הוא מקבל התקף שיעול . האים יש משהו מזיק בונטולין אשר אולי עדיף בלעדיו מאשר איתו .האים כדי לחכות להתקף כדי לתת ונטולין או שאין חשש ולהמשיך במינון הנ"ל לפי המלצת הרופאה. דניאל שוקל בין 14-15 קילו.

14/11/2000 | 19:59 | מאת: ד"ר קובי שדה

קשה לי רק על סמך פרטים אילו לתת חוות דעת ספציפית וונטולין משמש רק לטיפול מידי בהתקף אסמטי והוא פועל לשעות ספרות לכל היותר, הוא אינו מונע התקפים ולכן העובדה שרק לאחר יומיים חוזר ההתקף מעידה אולי (!) על כך שאין קשר לוונטולין. וונטולין הוא טיפול סימפטומטי מיידי ועל מנת לטפל בשיעול (האסמטי ?) יש לטפל בסיבה או בדלקת הנלוות. הטיפול המונע המקובל במצבים אלו מבוסס על תרופות כמו בודיקורט, לומודל או אפילו סינגולייר (התרופה החדשה באסטמה). וונטולין היא יחסית תרופה בטוחה לשימוש אך עשויה לגרום לדופק מהיר, אי שקט ורעד. השימוש בוונטולין צריך להיות עפי הצורך, שימוש קבוע בוונטולין ניתן רק כאשר האסטמה היא פרסיסטנטית, מתמשכת והחולה נמצא בהתקף מתמשך.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה