אלרגיה למזון ונסיעה למקום מרוחק מבי"ח

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

05/07/2000 | 13:27 | מאת: רוני

ד.נ. לפני כשנה גיליתי לראשונה שאני אלרגית למזון . האלרגיה התבטאה בצורה של נפיחות בפנים בעיקר בעיניים, קשיים בנשימה,פריחה בכל הגוף והקאות. הדבר חזר על עצמו פעם-פעמיים בשבוע במשך כחודשיים ולאחר מכן נעלם כלא היה. בימים אלו אני מתכננת טיול למ"ס חודשים בחו"ל אבל אני בדילמה אם לסוע או לא? ומה אם יקרה משהו בדרך ולא יהיה טיפול רפואי? אשמח לשמוע את עצתך המקצועית בנושא בתודה, רוני.

05/07/2000 | 22:16 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב רונית האם באמת מדובר באלרגיה למזון ? איזה מזון ? עד כמה היו חמורים התסמינים שלך ? היכן ובמה טופלת ? אלו מקצת מהשאלות שיעזרו לי ביעוץ. בכל מקרה: נסיעה לחו"ל אכן יכולה להוות בעיה לחולה הסובל מאלרגיה, תיתכן החמרה במחלתו בשל חשיפה לגורמים האלרגים ועלול להיות איחור בקבלת העזרה הרפואית. תלוי כמובן בסוג הטיול, באזור ובעונה. יש לקחת לטיול את כל התרופות שהומלצו לעזרה ראשונה על ידי הרופא המטפל או רופא האלרגיה כמו למשל תרופות "אנטיהיסטמיניות" ומזרק אוטומטי של אדרנלין. חבל לוותר על טיולים בשל אלרגיה אבל כדאי מאד להוועץ לפני הטיול עם רופא האלרגיה לגבי טיפול מונע וטיפול לשעת חרום, לגבי תיכנון הטיול מבחינה גאוגרפית ואקלימית, מבחינת הפריחות וכדומה. בהצלחה ד"ר קובי שדה

08/07/2000 | 13:55 | מאת: רוני

ד.נ. מדובר באלרגיה למזון, בעיקר בוטנים ואגוזים אך גם ביצים , תפוזים וגורמים אחרים. האלרגיה היתה חמורה ובאותה תקופה הייתי לפחות 8 פעמים בחדר מיון כאשר פעם אחת נזקקתי לאשפוז. טופלתי באנטי היסטמינים ובקורטיזון בזריקות (בזמן "התקפה")ובכדורי קורטיזון לאחר מכן. כרגע(וכבר מ"ס חודשים )אני לא נמצאת במעקב רפואי . בזמן האחרון הופיעו פריחות מדי פעם וישר לקחתי 2 אטרקס והכל עבר. מזרק אפיפן נמצא עליי באופן קבוע. אני מתכננת טיול לארה"ב לכמה חודשים ובגלל השביתה איו לי אם מי להתיעץ אודה לך על עזרתך רוני

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה