שחפת

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

26/10/2000 | 13:03 | מאת: אלון

1) מה התנאים להדבקה. 2) מה הסכנות שבטיפול המונע למי שנחשף לחולה , לטווח הקצר והארוך ?.

26/10/2000 | 13:57 | מאת: ד"ר קובי שדה

כל אחד יכול להדבק משחפת, במיוחד למי שיש הפרעה במערכת החיסון או טיפול ממושך בסטרואידים. ההדבקה היא בד"כ טיפתית - כלומר שאיפת טיפות כיח שנפלטו בשיעול מחולה השחפת. במידה ויש צורך בטיפול מונע לאחר חשיפה לחולה שחפת וחשד להדבקה מטפלים בד"כ בתרופה הקרויה איזוניאזיד או בתרופה הנקראת ריפמפין - תרופות אלו עלולות לגרום להפרעה חולפת בתפקוד הכבד, לחולשת מערכת העצבים, לפריחות ועוד.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה