אלרגיה - כללי

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

03/07/2000 | 09:17 | מאת: לימור

אני סובלת מאלרגיה מגיל 13 בערך. האלרגיה שלי באה לידי ביטוי בהתעטשויות לא פוסקות, עיניים דומעות ולעיתים אף דלקות בעיניים, והאוזניים מגרדות לי מאוד, לעיתים יוצא לי פצע באוזן מרוב שאני מגרדת אותן בלי שליטה. התופעות הנ"ל מגיעות בעקבות מגע עם כלבים בעיקר, ולפעמים אני אפילו מקבלת קוצר נשימה בגלל כלבים. גם חתולים גורמים לי לאלרגיה אבל פחות מכלבים. אני אלרגית לאבק (התעטשויות), ובכלל לריחות חזקים שמגרים את האף. אני אלרגית גם לשמיכות צמר (דלקות בעיניים, אסטמה והתעטשויות)וכמובן כשקר לי אני (יותר מבן אדם נורמלי) מתעטשת ללא הפסקה. לפעמים גם בלי כל הגורמים האלה אני הופכת להיות כל מה שתיארתי ליום-יומיים. איך אני יכולה לטפל בזה. מה אפשר לעשות. הייתה תקופה שהייתי לוקחת כדורים לאלרגיה אבל אי אפשר לקחת כדורים כל הזמן. וזה לא עוזר לטווח ארוך. רציתי גם לדעת אם כל האלרגיות האחה יכולות לגרום לי לנזק לעתיד. סינוסיתיז וכדו'?

03/07/2000 | 15:23 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רב לימור שלום לימור את מתארת באופן ברור למדי אלרגיה לנשאפים שונים ובמיוחד כנראה אבק פרוות ועוד. מצבך דומה למצבם של רבים אחרים (חצי נחמה ?) ונראה ששכיחות האלרגיה והאסטמה עולה עם השנים בעולם המערבי. במגזין ובארכיון האתר תוכלי למצוא מספר מאמרים שלי בנושא זה, על אלרגיה בכלל ועל קרדית אבק הבית - "המפלצת הביתית" שגורמת לחלק ארי מבעיות האלרגיה. הטיפול באלרגיה דורש ראשית כל זיהוי הגורם, הערכת חומרת האלרגיה, זיהוי קיומה של אסטמה אלרגית ושל חומרתה. הצעד השני הוא המנעות וסילוק הגורמים לאלרגיה ואילו הצעד השלישי בטיפול הוא שימוש בתרופות שונות המדכאות את האלרגיה ומונעות את השנותה. מחקרים הראו שאלרגיה לא מטופלת גורמת לירידה באיכות החיים, בתפוקה האישית והמקצועית ולנזקים כרונים: אסטמה סמויה עלולה להפוך לגלויה ולהחמיר עם השנים עד כדי נזק לא הפיך, תיתכן הצטברות כרונית של נזלת בחללי האף והווצרות פוליפים עד כדי חסימת דרכי הנשימה באף ועד כדי דלקת מערות הפנים (סינוסיטיס). היו גם מחקרים שהדגימו עליה במחלות לב וכלי דם בחולים אלרגים ובאופן נדיר מאד, מצבים קיצונים של אלרגיה עשויים להוביל לסיבוכים בכלי הדם. לכן חשוב האיבחון והטיפול באלרגיה, איני יודע בת כמה את אבל בשנים האחרונות נכנסו לשימוש תרופות נגד אלרגיה ואסטמה טובות יותר ובטוחות יותר שניתן ליטול אותן חודשים ארוכים או שנים ללא בעיות. קיימת גם האפשרות לקבלת סידרת חיסונים כנגד האלרגיה וגם על כך תוכלי לקרוא במגזין. לסיכום : אל תזניחי את האלרגיה, טיפול טוב יוכל לפתוח את עיניך ואוזנייך (תרתי משמע). בהצלחה ד"ר קובי שדה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה