rsv

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/10/2000 | 12:38 | מאת: עירית

שלום רב! ביתי כיום בת שנתיים חלתה בגיל שלושה שבועות ב-rsv והיתה במצב קשה (מונשמת וכו') כיום היא מוגדרת כחולה אסטמה לאחר בירור מבחן אנדנואיד(?) האם יש סיכוי כלשהו שהיא תרפא מהמחלה הנ"ל, והאם יש תרופות פחות חזקות מהסטרואידים שהיא מקבלת באופן קבוע. (הילדה עם התקפי הכחלה קבועים). אודה לך על התשובה. בברכת שנה טובה. עירית

04/10/2000 | 20:12 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסטמה יכולה ללבוש צורות שונות ולהיות בחומרות שונות, האסטמה יכולה גם להגרם עקב סיבות רבות. הטיפול באסטמה תלוי בסוג, בתדירות ובחומרה. הטיפול כולל איתור וטיפול בגורמים (אלרגים וירלים פיזיים), משאפים כמו ונטולין או בריקלין, סטרואידים במשאפים או טבליות, ותרופות אחרות. הטיפול בסטרואידים למרות שהוא גורם לרוב ההורים לחשש רב, הוא טיפול בטוח וחשוב באם הוא ניתן במינון המתאים - הנמוך ביותר האפשרי. כיום יש טיפולים תרופתיים חדשים, גם בילדים ויש לברר זאת עם הרופא המטפל. קשה להעריך על פי מכתבך את חומרת האסטמה של ביתך אך חשוב שהיא תהיה במעקב תדיר וקפדני על ידי רופא אסטמה, עליכם לשתף אותו בחששותיכם ולבקש ממנו לשקול את סוג הטיפול המתאים.

08/10/2000 | 10:51 | מאת: ינון גולן

שלום. ברצוני לדעת האם לחולי אסטמה מותר לעשות פעילות גופנית. אם כן אני ישמח אם תוכל להמליץ לי על כמה פעילויות. תודה רבה. ינון.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה