בדיקת ראסט- סתירה למציאות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

14/07/2016 | 08:09 | מאת: לי

שלום רב בתי ,בת 18, ערכה בדיקת ראסט לאבחון רגישות לקשיו ופיסטוק. אנו יודעים שהיא אלרגית אך היינו צריכים מסמך רפואי לצבא. כמו כן אלרגית לשומשום . בבדיקת הראסט נמצא תוצאה חיובית 7.95 לקבוצת מזון המסומנת כ- fx3 הקבוצה כוללת שומשום וכן חיטה תירס כוסמת שיבולת שועל - אותם היא אוכלת ללא בעיה וללא תגובה שאלתי- האם הממצא הוא עבור כל הקבוצה או עבור כל אחד ממרכיבה בנפרד? רופא המשפחה אמר שזה מוזר אך לא מעבר לכך. האם יתכן שזו טעות? האם להפסיק לצרוך מזונות אלו? או להמשיך תזונה כרגיל? תודה מראש

14/07/2016 | 14:49 | מאת: ד"ר קובי שדה

זה לכל הקבוצה כתערובת זאת אומרת שייתכן שה רק למרכיב אחד בתערובת למשל לשומשום בדיקת הדם אינה נחשבת יעילה באלרגיות מסוג זה ויש לבצע בדיקת אלרגיה רגילה עפני העור במידה ויש יותר מדי סימני שאלה או חוסר בהירות כולל לצבא - פנו אליי ישירות ב ה צ ל ח ה

14/07/2016 | 17:09 | מאת: לי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה