אלרגיה בילדים לפנצילין, לתרופות וחיסון

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

22/02/2016 | 09:05 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי כיום בת 7. כאשר הייתה בת 3.5, מספר ימים לאחר נטילת מוקסיפן פורטה (בעקבות דלקת גרון) היה לה התקף אלרגיה מאוד חמור. בהתחלה רק כמה נגעים שנראו כמו עקיצות יתוש בכף הרגל. לאחר כמה ימים פריחה אורטוקרטית מכף רגל ועד ראש. לאחר מכן כף רגל נפוחה מאוד ולאחר מכן חום. הלכנו למוקד פעמיים ולרופא מחליף כי שלנו לא עבד בבוקר. פניסטיל ותרופה נוספת לא עזרו, ובסוף היה צורך במתן סטוראידים. רופא הילדים החליט לרשום שהילדה אלרגית לפנצילין. אתמול היינו אצל רופא מומחה לאלרגיה והוא אמר שלא ניתן לבדוק רגישות לפנצילין, אלא רק להזריק כמויות של פנצילין לגוף ולראות את התגובה, ושהוא לא ממליץ לעשות זאת בגיל כזה. האמנם? כי אני שמעתי שכן יש טסטים בבית חולים שעושים. כמו כן היא צריכה לעבור חיסון של כיתה א' שמכיל ניאומיצין, ורופא הילדים רשם אותה כרגישה לניאומצין בעקבות המקרה. חיסון זהה של גיל שנה עבר בסדר. האם ניתן לתת לה את החיסון? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2016 | 13:55 | מאת: ד"ר קובי שדה

הרופא צודק. הבדיקה היא קשה והיא נעשת בגיל ובמצב זה רק באישפוז בבית חולים. הבדיקה כוללת זריקקות לעור ואחכ מתן האנטיביוטיקה עצמה בהשגחה ... אם האבחנה (האולי נכונה ואולי שגויה) של אלרגיה לפנצילין קשה לכם ואם הילדה מספיק בודרת בכדי לשתף פעולה בבדיקה ואתם ערוכים לאש]פוז הזה ואולי לעובדה שיההיו תופעות לואי אלרגיות - אז ניתן לבצע זאת

22/02/2016 | 14:18 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. האבחנה לא קשה לנו, פשוט רצינו לוודא שהיא מדוייקת. לא ידעתי שהבדיקה כל כך מורכבת. מה לגבי חיסון של כיתה א' - המכיל ניאומיצין אך אינו מכיל פנצילין? האם ניתן לחסן?

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה