אסתמה בגיל 36

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

28/04/2015 | 13:58 | מאת: טל

שלום, אני בחור בן 36 בריא בדרך כלל עוסק בספורט ולא מעשן.ללא עבר או רקע של מחלות נשימה בינואר האחרון, מה שהתחיל בשיעול מציק הפך תוך ימים ספורים לקוצר נשימה, וכשהגעתי למיון עם סיטורציה 88% באשפוז עם משקפי חמצן ואינהלציות השתפר לעד 92%. היה חשד לשפעת שנשלל, היה חשד לדלקת ריאות שנשללה, בכל זאת קיבלתי תרופות אנטי ויראליות (תמי פלו) ולאחר מכן מינונים של אנטיביוטיקה לוריד, שכל זה לא ממש הועיל עלה החשד שחסימה או לקריש דם שכל אלו נשללו בסיטי. אשר אגב הראה דלקת אך הקליניקה שלי הייתה חמורה מכל בדיקה שביצעו.בהאזנה לריאות המון צפצופים ושריקות. לבסוף מה שעזר זה טיפול בסטרואידים לוריד במינון גבוה ובשחרור לאחר 8 ימים המשך פרדניזון מ20 מ"ג ולהפחתה כל שלושה ימים. המצב החל להשתפר ולאט נראה כי מחלים, בבדיקה של רופא ריאה מומחה, תפקודי ריאות לאחר 2-3שבועות מהשחרור תקין. קיבלתי משאף (סטרואידים לא זוכר את שמו) לחודש ולראות מה קורה. עם המשאף הכל תקין, כשבוע -10 ימים מסיום המשאב שוב מתחיל שיעול וקשיי נשימה ( לא משמעותיים אך מורגשים) הרופא הפעם פסק שככל הנראה זה אסתמה וזה כרוני, היום אני עם משאף סימביקורט 160 בוקר וערב, מרגיש מצויין ומתפקד רגיל, בבבדיקות לאלרגיה (מעל 20 ) הכל תקין ללא תגובה, ניסיתי מספר ימים להפחית למשאף אחת ליום, מתחיל שיעול. זה בגדול זה כל הסיפור, מאוד מצטער על האורך, אך אני מוטרד, ללא רקע, ללא אלרגיות ככה פתאום באמצע החיים, אסתמה?? זה אומר שאצטרך עכשיו משאף לכל החיים? אני חושש שמפספסים משהו, איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות עדיין. הייתי רוצה לשמוע את דעתך, כיצד הית ממליץ להמשיך? אני גם חושש מהמינון הסטרואים והשפעתו לטווח הארוך, ואם כבר סטרואים אז לנסות להגיע למינון המינימלי.. שוב סליחה על האורך

03/05/2015 | 10:26 | מאת: ד"ר קובי שדה

אשמח לתת חוות דעת ולעזור, זה בלי אפשרי בפורום יש שאלות שצריכות להישאל וממה שכתבת איני יכול להסיק מסקנות אתה מוזמן למרפאתי

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה