תגובה אלרגית לחומוס

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/03/2015 | 09:24 | מאת: אלי

שלום ד"ר שדה ביתיו בת שנה וחודש לפני מספר ימים היא אכלה בפעם הראשונה ממרח חומוס (תעשייתי) ומייד לאחר הופיעה אדמומיות בקוטר של כמה ס"מ מסביב לפה. שטפנו לה פנים ולאחר זמן מה האודם נחלש והתפוגג. אנו יודעים שאין רגישות לטחינה מכיוון שטחינה גולמית היא אוכלת זמן רב. האם כדאי לנסות לבשל גרגרי חומוס, לרסק אותם ולתת לה לתעום בכדי לבדוק רגישות לחומוס טבעי או שיש בזה סיכון ועדיף קודם לקחת אותה לאלרגיה? (הסבירו לי שאלרגיה מגלים באמת רק בפעם השנייה שהילד מנסה את אותו המזון)

06/04/2015 | 17:22 | מאת: ד"ר קובי שדה

במידה וקיים חשד לאלרגיה אסור לנסות לתת את המזון לבד בבית אלא לבצע תבחין אלרגיה במרפאת אלרגיה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה