התקפי קוצר נשימה מתגברים ללא אבחון אסתמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/12/2014 | 07:34 | מאת: איריס

שלום רב , אני בת 40 בדרך כלל בריאה מתאמנת בסטודיו סי שנה וחצי בתדירות 2-3 בשבוע.לפני 3.5 חודשי החלטתי לנסות לרוץ ואחרי ריצה של 5 דקות אצרתי אפילו לב שלי לא דפק מידי רק כאבו לי הברכיים.והרגשתי גודש בגרון לא יכולתי למלא אוויר בראיות ,אחרי כמה דקות זה השתחרר ויצא מלא ליחה בשיעול. ניגשתי לרופא משפחה קיבלתי זינט למשך 1ם ימים וסירופ לשיחרור הליחה .במשך 10 ימים יצא ממני המון ליחה אבל קוצר נשימה חזר גם אחרי הלכיה רגוע של 10 דקות וגם אחרי ניקיון בבית וגם באימון רגוע ... רופא ריאות שלח אותי לבדיקת מאמץ שעדיין אני מחכה לה התור עדיין לא הגיעה ,הוא לא נתן לי שום תרופה . אחרי זמן קצר שוב ניסיתי לרוץ וקיבלתי קוצר נשימה הרבה יותר חריף וממושך נסעתי למיון .הם עשו לי בדיקות אמרו לגשת לרופא ריאות ונתנו מרשם לפרדניזון במשך 5 ימים 2 כדורים ביחד ביום וונטולין .קראתי שזה יכול לגרום להשמנת יתר ולא נתלתי את הפרדניזון . בינתיים גם בבוקר אני לפעמים מתוררת עם קושי קל בנשימה . אלא תוצאות של בדיקה במיון בזמן ההתקף : PH 77.360 / PCO2 46.3 /PO2 23.9 / HCO3-ACT 25.6 / BE B -0.2 /BE ECF 0.1 / CTCO2 27.0 / HCT 39% / THB 13.3 / SO2 39.1% / FO2HB 38.6 / FCOHB 0.7%/ FMETHB 0.5% / FHHB 60.2% ELECTROLYTES - NA 139.7 / K 3.90 / CA 1.24 / CL 105 / AN GAP 13.0 METABOLITES - CLU 96 / PATM 760 מה עלי לעשות ? אני מרגישה שיש הדרדרות אך יש לי עוד חודש לבדיקת מאמץ רופא ריאות אמר לחזור אחריה.באבחנה בביקור ראשון (לפני הדרדרות) הוא כתב : FVC 3.97-110% FEV 3.16-101% FEV/FVC 80% מבקש צילום חזה ומבחן מאמץ . חשוב לציין שצילום חזה עשו לי פעמיים והוא יצא תקין . כרגע אני משתמשת בונטולין אם יש התקף ונורא חשוב לי לדעת האם יש טיפול שלא גורם להשמנה ?וכמו ששאלתי לפני - מה עלי לעשות עכשיו ?

03/12/2014 | 22:47 | מאת: ד"ר קובי שדה

ונטולין אינו גורם להשמנה אבל אם את נזקק לו באופן יומיומי זה מעיד שמצבך דורש תיגבור הטיפול לכן פני חזרה לרופא ויתחילו לך טיפול מניעתי (שאינו משמין!) שימי לב שאסתמה עשוייה להיות קשורה באלרגיה כולל גם במאמץ לעיתים ... קראי על בעיות נשימה באתר שלי www.allergynet.co.il ואם התורים שקבעו לך רחוקים את מוזמנת למרפאתי

04/12/2014 | 13:41 | מאת: איריס

תודה רבה על תשובתך .אני אשמח לבוא אליך לביקור

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה