אלרגיה לחלבון חלב סוג שני

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

25/11/2014 | 09:46 | מאת: שירה

שלום, בני בן שנה וחודש. שוקל 7.5 קילו. נולד פג, שבוע 34 במשקל 2 קילו. הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים. בגיל חודשיים לערך התחיל עם צואה ירוקה רירית ולעיתים מעט דם. לאחר שניסיתי תקופה להוריד אלמנטים מהתפריט שלי (חלב, סויה, בוטנים, שומשום) ללא שינוי - בגיל 5 חודשים עברנו לניאוקייט בלעדית. הצואה הסתדרה מיד. עם ארוע אחד של מעט דם אחרי חודש. בגיל שבעה חודשים התחלנו מוצקים (פרות, ירקות). אמרו לנו לא לתת דברי חלב עד גיל שנה ואז לבצע טסטים. לפני שבועיים עשינו טסטים לחלב וסויה ויצא שלילי. קיבלנו הנחיה להתחיל לאט לאט לתת מוצרי חלב וכל שלושה ימים להגדיל מעט הכמות. כך עשינו. השינוי: נותן צואה פעמיים ביום במקום פעם אחת כפי שהיה לפני כן. הצואה קצת יותר רכה. הצבע לא השתנה. אתמול נדמה לי שראיתי מעט מעט ריר בצואה (הילד מצונן ומוציא שיניים). לא בטוחה ב- 100%. קודם כל - לא ברור לי למי אנחנו צריכים לפנות - גסטרואנטולוג או אלרגולוג. שנית - האם העובדה שנותן יותר צואה, היא יותר רכה, ואולי אולי יש ריר - אומר שאנחנו צריכים לשנות משהו? הילד חיוני, שמח ולא נראה שסובל מכאבים. עולה במשקל לאט ובזהירות בעקומה משל עצמו. תודה!

25/11/2014 | 21:05 | מאת: ד"ר קובי שדה

לרוב הילדים (וגם מבוגרים) קשה לעכל את סוכר החלב (לקטוז) אין מדובר באלרגיה אלא באיסבילות אין לכך פתרון אלא רק צמצום צריכת החלב כדי שהילד לא יסבול משלשול וכאב בטן

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה