אפשרות לאלרגיה לזהב או לכסף

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

12/06/2014 | 11:16 | מאת: אדוה

שלום, אני בת 27, בריאה באופן כללי, סובלת מאז ומתמיד מאסטמה של העור. אלו בדיקות האלרגיה שעשו לי: - בדיקת מטלית אצל רופא עור: אלרגיה חמורה לניקל ולקובלט. - תבחיני עור במרפאת אלרגיה: אלרגיה לקרדית הבית, חתולים ונוצות. מעבר לכך לא עשיתי בדיקות אלרגיה. אני רוצה להזמין אצל צורף טבעת. הוא הציע לי להכין סגסוגת "נקיה" שמכילה 75% זהב ו-25% כסף בלבד. מעולם לא נבדקתי לאלרגיה לזהב ולכסף. - ידועה לך מהי שכיחות האלרגיה לכסף או לזהב? יש לי אפשרות לשלם יותר ולקבל אחוז גבוה יותר של זהב ליתר ביטחון. - האם יש אפשרות לבדוק אלרגיה לזהב ולכסף והיכן מתבצעת הבדיקה (מרפאת אלרגיה בבלינסון/ רופא עור לא מבצעים) תודה.

16/06/2014 | 17:14 | מאת: ד"ר קובי שדה

הסבירות לאלרגיה לכסף או לזהב היא נמוכה אך אצלי במרפאה ניתן לבצע את הבדיקה ואולי גם במרפאות אחרות וודאי עם הצורף שהזהב הוא מעל 18 קראט כל זהב מתחת לכך מכיל גם ניקל בד"כ

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה