קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/07/2000 | 00:20 | מאת: איציק

אישתי חולה מזה 15 שנים באסטמה ומטופלת במשאפים ואנילציה לפני שלושה שבועות היה לה מס התקפים שהלכו והחמירו עד שקיבלה זריקת קורטיזון וכדורי קורטיזון אולם ללא הועיל נשימתה היתה כבדה לא יכולה למאמץ הקטן ביותר מבלי להיתנשף אושפזה למשך 5 ימים בבה"ח תל השומר עברה מיפוי ראות שיצא תקין בדיקת אקו תקינה שוחררה כלעומת שבאה עם אותם סיפטומים של קוצר בנשימה אני כבר לא יודע למי ליפנות אבקש את עזרתך להפניה לגורם מוסמך ובעל שם שיוכל לעזור לאישתי. בתודה מראש

01/07/2000 | 00:58 | מאת: ד"ר קובי שדה

מתוך מכתבך אני מבין שבתה"ש לא היו בטוחים שאכן מדובר בהתקף של אסטמה, אחרת לא היה מבוצע אקו לב או מפוי ריאות. כמובן שאין לי מספיק נתונים בכדי להבין את בעיתה של אשתך אבל אני סבור שהבירור צריך להעשות בעיקר על ידי 2 סוגי רופאים: רופא מומחה למחלות פנימיות (או רופא מומחה לרפואת המשפחה) שעליו לרכז את כל הבירור והטיפול הראשוני באישתך, רופא כזה יכול וצריך לשמש למעשה כרופא הכללי או "רופא המשפחה" של אשתך. במקביל יש להפנות את אישתך (בהנחה שבדיקת האקו והמיפוי אכן היו תקינים) לרופא מומחה למחלות ריאה או רופא מומחה לאלרגיה ולאסטמה לשם הערכה שתכלול ביצוע "תפקודי ריאה מורחבים". על רעייתך להגיע לרופא המומחה מצוידת במכתב השיחרור מהמחלקה, בבדיקות דם כלליות מהעת האחרונה (במיוחד ספירת דם, שקיעת דם, תפקודי בלוטת התריס וכימיה), צילום חזה ואולי גם צילום מערות הפנים וכל שאר הבדיקות שבוצעו לאחרונה. בקהילה ובבתי החולים רופאים ומרפאות רבות העוסקות בתחום האסטמה והאלרגיה ואין צורך ב"מומחה בעל שם" (וממילא גם אין מישהו מסוים ספציפי). ככלל טיפול ואיבחון טוב ייעשה תמיד על ידי רופא אמפטי, קשוב, זהיר, סקרן וזמין המומחה בתחומו גם אם אינו "בעל שם". בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה