אלרגיה לשמש ולבשמים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/06/2000 | 23:44 | מאת: רחל

1. אמי, בת 59 ,סובלת מאלרגיה חריפה (פריחה וגרד) כשהיא נחשפת לשמש. מובן שהיא משתמשת במסנני קרינה אך הבעיה אינה נפתרת באופן מלא. האם התופעה מוכרת ומה ניתן לעשות ע"מ להפחית התגובה. 2.בשנים האחרונות הופיעה אצלי אלרגיה לבשמים (פריחה וגרוד). האם ניתן לבודד המרכיב הגורם לתגובה האלרגית ומה ניתן לעשות כדי להפחיתה (מבלי להפסיק להתבשם)? תודה

01/07/2000 | 00:44 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום רחל אלרגיה לשמש היא תופעה מוכרת אם כי נדירה למדי. התגובה מתאפיינת בהופעת גרד ולאחריו פריחה אדומה ונפיחות באזורים החשופים לשמש ודעיכה לאחר מספר שעות. קיימים מספר סוגים של אלרגיה לשמש הנבדלים בסוג הקרינה הגורם לתופעה ובמנגנון ההתפתחות. וחשוב לנסות ולהבדיל בין אלרגיה "רגילה" לשמש לבין מחלות מטבוליות שונות העשויות לגרום לפריחות על העור לאחר חשיפה לשמש ("מחלת הפורפיריה" למשל). כדי להפחית את התגובה יש לדעת טוב יותר בעזרת תיחקור רפואי ובדיקות מהי סוג התגובה לשמש. יש להמנע מחשיפה לשמש, יש להשתמש במסנני קרינה מתאימים וניתן להעזר בתרופות אנטי-אלרגיות המונעות גרד ומפחיתות את הפריחה ("אנטיהיסטמינים"). אנא פנו בנושא זה לרופא אלרגיה. לשאלתך השנייה: לא ברור לי מה אופי הפריחה והגרד מבשמים, האם מדובר בפריחה מפושטת מידית, בפריחה קלה מקומית, או בפריחה כרונית ? בכל מקרה בשמים אכן עשויים להכיל חומרים העלולים לגרום לתופעות אלרגיות, גם אם מדובר בחומרים טבעיים לכאורה. ייתכנו תגובות אלרגיות שונות: חריפות או כרוניות והטיפול בהם שונה כמובן. יתכן גם שהבושם אינו גורם לאלרגיה במקרה שלך אלא רק לגירוי לא ספציפי. רצוי להבדק אצל רופא אלרגיה ולעבור סדרת טסטים בהתאם לסוג האלרגיה. במידה ואכן תמצא אלרגיה לחומר מסוים שבבושם או בתמרוקים אחרים ניתן יהיה לנסות ולחפש תחליף שאינו מכיל חומר זה. בהצלחה

01/07/2000 | 10:13 | מאת: רחל

1. תודה רבה. תשובותיך המהירות עזרו לי מאד. 2. אילו בדיקות יש לבצע בנוגע לאלרגיה לשמש? 3. האם יתכן כי האלכוהול שבבשמים הוא האלרגן? 4. האם קיימים טסטים אותם ניתן לבצע בעונת הקיץ? לדברי רופא העור שלי טסטים בעונה זו אינם יעילים. 5. שוב, תודה.

03/07/2000 | 14:25 | מאת: רחל

אנא קרא פנייתי השניה מתאריך 1.7 . אודה מאד אם תוכל להשיב גם עליה.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה