אלרגיה לקטניות?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/06/2000 | 16:11 | מאת: אמיר

שלום לאחר אכילת מאכלים מסוימים אני נתקל בתגובות קשות של מערכת העיכול. המאכלים העיקריים שזיהיתי כמעוררים קשות את העיכול שלי: כל סוגי הקטניות - תירס, פול, חומוס, שעועית, וגם: כרוב, כרובית, ברוקולי. כל אלה גורמים לתופעות גזים (עד כדי התפתלויות), יציאות לא סדירות, שלשולים. ההשפעה מהירה, ולעתים ארוכת טווח - משפיעה עד יומיים לאחר האכילה. כל זה קורה גם כאשר ירקות אלה עברו עיבוד (פלאפל, קורנפלקס מתירס). האם יתכן כי אני אלרגי לקטניות ולירקות האחרים? תודה מראש

01/07/2000 | 00:27 | מאת: ד"ר קובי שדה

שלום אמיר אלרגיה למזון עשויה להתבטא באופנים שונים: מצריבה וגרד בפה ועד כדי פריחות ושוק. כאבי בטן, שלשול ותסמינים אחרים הקשורים במערעת העיכול - דקות עד כשעתיים ללאחר האוכל גם כן עשויים להצביע על אלרגיה למזון. כל מזון עשוי לגרום לאלרגיה אך אין ספק שקיטניות ובעיקר פולי סויה, בטנים ואחרים הם בין גורמי האלרגיה העיקריים. בד"כ האלרגיה אינה מתפתחת למזונות כה רבים, בניגוד למקרה שלך. התסמינים שתארתה עשויים להגרם גם עקב הפרעה לא אלרגית בפעילות המעיים והדרך לאשר שמדובר אכן באלרגיה היא על ידי תחקור מעמיק יותר ועל ידי טסטים לאלגיה למזון הניתן לביצוע בכל מרפאה אלרגית. בהצלחה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה