אסטמה ואנטיביוטיקה.

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/11/2011 | 11:54 | מאת: אושרת

שלום, בני בן שנתיים ו-7 חודשים, סובל מקוצר נשימה או אסטמה, מזה כשנה. בכל פעם שבני מקבל התקף אסטמה, נותנים לו טיפול להתקף ובנוסף נותנים לו אנטיביוטיקה - אזניל. למה? זה מאוד מטריד אותי, ובפעם האחרונה, מאחר וטיפלתי בו בבית בהתקף, לא נתתי לו את האנטיביוטיקה. ככל שזה תלוי בי, אני לא נותנת לו אנטיביוטיקה, אבל אם אנחנו מאושפזים בבית החולים, אז אין לי כל דרך למנוע זאת. מדוע נותנים אנטיביוטיקה כשיש התקף אסטמה? כיצד ניתן למנוע זאת כאשר אנחנו מאושפזים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/11/2011 | 19:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

ברוב המיקרים אין שום צורך באנטיביוטיקה בעת התקף אסתמה או אלרגיה אלא אם חושדים שיש זהום חיידקי לרוב הרופאים נותנים את האנטיביוטיקה "ליתר ביטחון"

19/11/2011 | 21:14 | מאת: אושרת

ראשית, תודה על תשובתך. שנית, איזה טיפול מונע יש לאסטמה מלבד סינגולאייר המכיל אספרטיים, ופלקסוטייד המכיל סטרואידים? תודה, אושרת.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה