שיעול כרוני וליחה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

30/05/2011 | 21:04 | מאת: כספי

קובי שלום אימי בת 65 ובשנתיים האחרונות היא סובלת משיעול כרוני מלווה בליחה. היא בריאה לא מעשנת ודואגת לאכול אוכל בריא. היא ביצעה כמה בדיקות כגון: צילום חזה שלא העיד על דלקת, דיקת תפקודי ריאות בעזרת ספירומטר, ואפילו טיפול ברפואה הומאופתית (שעזר לכמה שבועות). היא לוקחת משאף עבור קוצר הנשימה שמלווה בימים של שיעול כבד, וכדור עבור טיפול בבלוטת התירס (תיפקוד מועט) לאחרונה גיליתי שגם סבתי סבלה ונפתרה מאותה הבעיה ורוב האחים של אימי סובלים מבעיות נשימה. קראתי על COPD, קשורה לחסר תורשתי מלא או חלקי של החלבון אלפא-1-אנטי טריפסין (להלן אא"ט). מה לדעתך יש לעשות? תודה

30/05/2011 | 21:12 | מאת: ד"ר קובי שדה

יש לפנות לרופא מומחה לשם התאמת טיפול, ניתן לבצע גם בדיקה לאלפא1-אנטיטריפסין - אך סה לא ישנה הרבה את הטיפול בשלב זה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואסתמה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה