אלרגיה לבצל? אלרגיה שליבולת שועל?

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

02/10/2010 | 15:53 | מאת: מאיה

שלום בני בן 7 חודשים אלרגי לחלב, סויה, ביצים, שומשום וכל סוגי האגוזים שבדקנו. (חלק מחשיפה חלק מטסטים עוריים) אתמול נתתי לו טעימה של שיבולת שועל לראשונה. (טיפה על הלשון).הגיב בסדר. בערב כ-6 שעות אחרי הופיע גרד עז בעיניים ופריחה על המצח וסביב עין אחת. טיפות פניסטיל עזרו. היום קיבל בצהריים פתיתים מבושלים עם בצל. פתיתים אכל כבר מספר רב של פעמים. בצל גם, בתוך מרק. התגרד מאד והחל לפרוח בראשו. א. האם תיתכן תגובה אלרגית לשיבולת השועל כמה שעות אחרי? האם לנסות שוב או לא להעיז לחשוף שוב? ב. האם תיתכן תגובה שניה לחשיפה אתמול? או שיכול להיות שזו אלרגיה לבצל? בפעמים הקודמות הבצל בושל ארוכות וכאן רק כמה דקות. מכיון שכבר חווינו תופעות קשות של האדמה והתנפחות מחלק מהאלרגנים שצויינו למעלה. ממש חוששת לנסות שוב את שתי האופציות. מה דעתך?

04/10/2010 | 09:56 | מאת: ד"ר קובי שדה

6 שעות זה זמן ארוך מדי בכדי להאשים את שבולת השועל אם כי לעיתים נדירות זה עשוי להתרחש באיטיות תגובה חוזרת לאחר כ 24 שעות לא צפויי ייתכן תיאורטית שהיה זה קשור בבצל אלרגיה במיוחד בילד שממילא מאד אלרגי היא דבר דינמי והילד עלול לפתח כל פעם אלרגיות חדשות תאורטית ולכן חשוב שתבדקו שוב לפחות לגבי גורמים חשודים אפשריים בהצלחה ד"ר קובי שדה רופא מומחה אלרגיה, אסתמה, אימונולוגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה