אלרגיה ואסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/07/2010 | 23:40 | מאת: אלרגי

יש לי אסטמה שאובחנה ע"י מומחה ריאות מ-2006 ב2008 עשיתי מבחן תיגר מטאכולין, שהראה אסטמה רק במינון הגבוה מטכולין, לדעת מומחה הריאות זוהי אסטמה קלה. מטופל בסרטייד דיסקוס על בסיס יומי וונטולין, אנסה בקיץ משאף פלוקטיזון לאף. מה שקורה בשטח הוא שבחודשים יולי אוגוסט אני נזקק לאלנהלציה כל יום - יש קוצר נשימה במזג אויר לח וחם מאד במיוחד באוגוסט. מזגן קר הוא המקום היחיד שאני יכול לשהות בו בקיץ התל אביבי בלי אנהלציה. נכון לעכשיו התחלתי טיפול יומי באריוס בהמלצת מומחה אא"ג אשר מקל על הסימטומים ואין צורף באנהלציה למעט בזמן התקררות או מחלה שגוררת החמרה, (גרתי שנתיים בניו יורק ולא נזקקתי שם לאנהלציה גם בקיץ אפילו פעם אחת- סובל מקוצר נשימה גם שיש מזגן שעל חימום. ולכן נמנע מכך. רופא הריאות הפנה אותי לטסטים לאלרגיה לנשאפים(בעור)- תוצאות הבדיקה שלילית- והופנתי לאף אוזן גרון לשלול PND. או כל הסבר אחר. ממצאים: אנדוסקופיה פיבר אופטי, רירית האף תפוחה מעט, כחולה, ללא הפרשה פתולוגית הOMC פתוחים, נזופרינקס חופשי, פרינקס, בסיס לשון, וולקולה, קפלים אריפיגלוטים, סינוסים פירפורמים תקינים. אריתנואידים תקינים. מייתרי הקול תקינים, תנועתם תינה, סב גלוטיס תקין, צוואר חופשי, לא נמושו בלוטות מוגדלות, אוזנים אוטוסקופיות תקינות. אבחנה RINTIS ALLERGIC אפיון- SUSPECTED לא נמצא PND אך ביום הבדיקה עשיתי טיפול אדים חמים עם טיפןת שמן עץ התה אשר מעביר סימפטומים של נזלת, האם יש מה לגשת שוב לאף אוזן גרון? הבנתי שרירית כחולה מצביעה על אלרגיה, האם יש בדיקות אלרגיה נוספות שניתן לבצע למצוא במה מדובר כדי למנוע זאת, . אם לא נמצאה אלרגיה בטסטים בעור אך רופא אא"ג מזהה גודש אלרגי וטיפול אנטיהיסטמיני אכן עוזר לי משתמע מכך שאכן יש אלרגיה, שאלתי אליך היא כזאת: מהו השלב הבא שעלי לבצע על מנת לזהות ממה נגרמת האלרגיה אשר גורמת לי לקוצר נשימה עד חנק כדי שאוכל להמנע מהגורמים לה!! תודה

09/07/2010 | 10:40 | מאת: ד"ר קובי שדה

לעיתים הדיקות הסטנדרטיות אינן מגלות את האלרגיה ויש לכן צורך בבדיקה חוזרת ומורחבת כאשר החשד, כמו במיקרה שלך הוא גבוה פנ לרופא מומחה לאלרגיה בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה