אטופיק??.....

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/09/2009 | 16:17 | מאת: עפרה

שלום רב, ושנה טובה. אני אמא לילד בן 13 שסובל מגיל 8 חודשים מאסטמה נשימתית וממה שהוגדר כאטופיק דרמטיטיס. בחצי השנה האחרונה ישנה החמרה רצינית מאוד במצב העור שלו ובחודש האחרון הוא סובל מפצעים מוגלתיים נרחבים על כל גופו כולל פנים, הרופאה טוענת כי מדובר באינפטיגו?? הוא נעזר באנטיביוטיקה אך ללא הועיל, בימים האחרונים מצבו החמיר כל כך שהוא אינו מסוגל ללכת או לקרב את ידיו לפלג גופו העליון מפאת הפצעים. בעקבות הפנייה של הרופאה לבדיקות דם מקיפות תחת הכותרת "אינו מגיב לשום טיפול מקובל" התקבלו התוצאות כדלקמן (אני מציינת כאן רק את החריגות): neutrophils% 61 lymphocytes% 25 eosinophils%8 immunoglobulin m- 40 immunoglobulin e- 1100 איני נוהגת לפנות לפורומים, אבל אני כל כך כואבת לראות אותו במצב כזה וכל כך דואגת, נאמר לנו כשהיה קטן שזה יעבור עם הגיל אבל לא חלמנו על החמרה קשה כל כך. הרופאה שלו רוצה לאשפז אותו ומנסה לשכנע אותי כבר כמה ימים אבל אני כל כך פוחדת מזיהומים וממחלות שיידבק בהן. שאלתי היא - האם ייתכן שאנחנו מפספסים משהוא? שמעתי על תסמונת JOB , האם ייתכן שבזה מדובר?? אנא סלח לי על אורך המודעה. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה

29/09/2009 | 09:32 | מאת: ד"ר קובי שדה

אין ספק שעל פי התיאור שלך מצב העור אינו נשמע טוב קיימות מספר אופציות שגרמו להחמרה במצבו ולכן גם מספר אופציות לאבחון וטיפול אין לי מספיק נתונים לא לגבי מצבו עכשו ולא לגבי ההיסטוריה שלו בכדי לדון בכל אפשרויות הטיפול, עליכם לפנות לרופא מומחה לאלרגיה או עור ב ה צ ל ח ה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה ואסתמה www.allergynet.co.il

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה