אלרגיה ואסטמה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

18/05/2001 | 23:29 | מאת: דורון גנות

שלום רב, יש לי שתי שאלות הראשונה: לפני כשלוש שנים היה לי קוצר נשימה, הלכתי לרופא המשפחה, רשם לי שני משאפים ואמר לי שיש לי אסטמה מאז לא היה לי אפילו "התקף" אחד האם יש לי אסטמה?זה אמור להפריע לי לבצע פעילות גופנית? שאלה שניה: בדיקת אלרגיה-מה בדיוק עושים בה?

19/05/2001 | 08:37 | מאת: ד"ר קובי שדה

אסטמה היא אמנם מחלה התקפית העשויה להתבטא רק במספר בודד של התקפים בשנה. אבל אם באמת לא היו לך כל התקפים או בעיות נשימה אחרות למעט מקרה אחד, לא ניתן לקבוע שיש לך אסטמה - וסביר שאין לך. לעיתים האסטמה היא סמויה ולא מתבטאת בהתקפים אך קיימת דלקת מתמדת עם הפרעה קבועה, קלה, בתפקוד דרכי הנשימה ועם סיבולת נמוכה יותר למאמץ למשל. אסטמה ניתן לאשר או לשלול על ידי תפקודי ריאה ובדיקת "מטכולין" ולעיתים בדיקות עזר נוספות. אלרגיה ואסטמה הן מחלות "אחיות" הקשורות זו בזו ואיבחון האלרגיה נעשה בד"כ בעזרת תבחיני עור שבהם דוקרים בעדינות את העור בנקודות שונות עם תמציות מיוחדות של חומרים החשודים כגורמים לאלרגיה - במידה ומתפתחת במקום תגובה מקומית (כמו עקיצת יתוש) הרי שזו עדות לקיומה של אלרגיה לאותו חומר.

19/05/2001 | 16:01 | מאת: דורון גנות

תודה רבה

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה