מניעת אסתמה אפשרית

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

01/11/2018 | 11:51 | מאת: חגית

שלום רב פרופסור, אני בחודש תשיעי להריון , לקראת לידה ראשונה. בילדותי סבלתי מאסתמה וכך גם הרבה מבני משפחתי . יש אצלנו נטיה משפחתית תורשתית למחלה. שאלתי- האם יש באפשרותי למנוע אסתמה מהתינוק שבדרך ? והאם יש קשר בין מתן אנטיביוטיקה בגיל צעיר לבין התפתחות של אסתמה ? תודה רבה, חגית .

02/11/2018 | 16:47 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב האם יש באפשרותי למנוע אסתמה מהתינוק שבדרך ? האמת היא שלא יש פה גורמים גנטיים ויש גם ענייני חשיפה סביבתית שקשים מאד לשליטה וגם לא כל כך ידועים לנו והאם יש קשר בין מתן אנטיביוטיקה בגיל צעיר לבין התפתחות של אסתמה ? לא ממש בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה